3 måder at håndtere dine penge som en millionær

Vil du vide hemmelighederne bag, hvordan millionærer styrer deres penge? Det handler ikke kun om at tjene mange penge – det handler om at skabe vaner.

Når du vil styre dine penge som en millionær, kræver det tre grundlæggende vaner. Det handler om at prioritere dine opsparinger, have faste regler for din økonomi og planlægge fremtiden grundigt. Så, hvordan kan du gøre dette?

1. Fokusér på din opsparing frem for dit forbrug

Den største forskel, man ser hos dem, der virkelig opbygger rigdom, er, at de fokuserer mere på deres opsparing end på, hvad de bruger penge på. Lyder det mærkeligt? Det fungerer.

I stedet for at spørge, hvor meget du har råd til at bruge, så start med at sætte et mål for, hvor meget du vil spare op. Sørg for, at du sparer mellem 20-25 % af din indkomst hvert år – og lav automatiske overførsler til din opsparing, så du ikke fristes til at bruge pengene. Når du har sikret din fremtidige økonomi, kan du bruge resten på det, du vil.



2. Brug faste regler for uventet indkomster

Har du bonusser, aktier fra arbejdet eller penge fra skat, der varierer fra år til år? Så er det vigtigt at have et system for, hvordan du håndterer de penge. Uden faste regler kan pengene hurtigt forsvinde.

En simpel regel kunne være at når de frigives, så sætte penge til side til skat, og investere resten i langsigtede opsparinger. Du kan også indføre en regel for bonusser – for eksempel at 50 % går til opsparing, 30 % til forbrug og 20 % til kortsigtede mål. Ved at have en klar plan, sikrer du, at pengene arbejder for dig, ikke omvendt.

3. Planlæg fremad for optimal økonomisk succes

En af de største forskelle, man ser blandt de rigeste, er hvor systematisk de planlægger deres fremtid. De tager sig tid til at sætte mål, overvejer store beslutninger grundigt og har altid en reserve til uforudsete hændelser. De laver ikke impuls køb, men sikrer sig, at deres økonomi er i orden, før de springer ud i store projekter som en renovering eller en drømmeferie.

Kort sagt, de er gode til at lade deres penge arbejde for dem – og det kan du også blive.

Se det originale indhold her.