7 europæiske og asiatiske aktier, der klarer sig overraskende godt – og stadig er billige

I årevis har porteføljeforvaltere fremhævet, hvor meget billigere aktier fra Asien og Europa er blevet sammenlignet med amerikanske aktier siden finanskrisen. I 2025 er deres tålmodighed endelig begyndt at betale sig.

MSCI EAFE-indekset, som dækker aktier i 21 udviklede lande uden for USA og Canada, er steget 7% i år, mens S&P 500 er faldet 7%. Selvom forskellen stadig er lille set over flere årtier, begynder billedet at ændre sig.

Ifølge JPMorgan har S&P 500 givet en årlig totalafkast på 11,9% siden 2008, mens MSCI EAFE kun har leveret 3,6%. Men nu, med frygt for, at nye toldsatser og politisk uro vil presse amerikanske virksomheder, ser flere investorer mod Europa og Asien.

Store kapitalforvaltere som Vanguard, BlackRock og Franklin Templeton tilbyder et væld af internationale fonde, men de aktive forvaltere, der virkelig skiller sig ud, har især haft succes med europæiske forsvarsaktier og indenlandske virksomheder i Japan og Kina, som er mindre udsatte for Trumps toldpolitik.



Her er 7 aktier, som forvalterne fremhæver:

1. Rolls-Royce (Storbritannien)

Fokus: Flymotorer og forsvarsudstyr


Rolls-Royce er steget over 30% i år, drevet af øgede investeringer i forsvar i Europa. Særligt efter at USA’s militære støtte til Ukraine er blevet reduceret, satser europæiske lande på egne leverandører.

2. BAE Systems (Storbritannien)

Fokus: Forsvarsentreprenør


BAE Systems, som laver Eurofighter-fly, nyder godt af øget europæisk forsvarsbudget. Aktien er også steget mere end 30% i år.



3. Rheinmetall (Tyskland)

Fokus: Forsvar og militærteknologi


Tyske Rheinmetall er nærmest eksploderet, aktien er steget 150% i 2025. Tysklands beslutning om at investere massivt i forsvar frem til 2037 har for alvor givet selskabet medvind.

Fokus på Asien

4. Trip.com (Kina)

Fokus: Online rejser


På trods af handelskrig mellem USA og Kina har Trip.com, Kinas største rejseselskab, klaret sig godt, da selskabets indtjening er drevet af indenlandsk forbrug. Aktien er steget 50% siden august 2024.

5. Xiaomi (Kina)

Fokus: Elektronik og elbiler


Beijing-baserede Xiaomi, som sælger alt fra smartphones til elbiler, har tredoblet sin aktiekurs på et år. Selskabet kan drage fordel, hvis amerikanske techgiganter bliver ramt af hårdere kinesiske tariffer.

Stærke muligheder i Japan

6. Mitsubishi Estate (Japan)

Fokus: Ejendomme


Mitsubishi Estate ejer store dele af Tokyos mest eftertragtede områder. Aktien handles til cirka halv pris af virksomhedens reelle værdi. Med stigende lejepriser, noget der ikke er set i Japan siden 1980’erne, ser udsigterne stærke ud.

7. Thales (Frankrig)

Fokus: Cybersikkerhed og forsvar


Thales, der kombinerer forsvar og cybersikkerhed, har fået et boost af Europas fokus på egen sikkerhed. Fondshuse som William Blair har netop købt op i Thales.

Hvad driver udviklingen?

  • Europæisk oprustning:
    Europas øgede forsvarsudgifter efter Trumps angreb på NATO og stop for amerikansk støtte til Ukraine.
  • Indenlandsk fokus:
    Selskaber, der henvender sig til egne markeder i Kina og Japan, er mindre udsatte for amerikanske toldsatser.
  • Valutafordele:
    Yenens svækkelse gør japanske virksomheder mere konkurrencedygtige, mens en mulig styrkelse fremover kan løfte marginerne.

Efter årtiers dominans fra amerikanske aktier åbner der sig nu nye muligheder i Europa og Asien. Mens usikkerhed fortsætter med at præge verdensøkonomien, tilbyder selskaber som Rolls-Royce, Rheinmetall, Trip.com og Mitsubishi Estate spændende alternativer for investorer, der vil sprede risikoen udenfor USA.

Se kilden til indholdet her.

Artiklens Tags: