Advarsel til forældre: Dine børn kan tjene flere penge på denne måde

De fleste forældre overser en simpel mulighed, der kan booste deres børns opsparing markant. Find ud af, hvordan du kan sikre dit barns økonomiske fremtid.

Rundt om i Danmark står 60 procent af alle børneopsparinger passivt på konti – uden at vokse. Mange forældre ser opsparingen som en sikkerhed, men med en lille ændring kan børneopsparingen potentielt vokse betydeligt over årene.

Ifølge Jacob Munk-Stander, stifter af børneopsparingsplatformen Tobi, bliver mange børns penge mindre værd, hvis de blot står på en opsparingskonto. Den klassiske børneopsparing tilbyder nemlig mere end blot tryghed, og det er netop den langsigtede tidshorisont, der gør forskellen, når pengene investeres.

Fordelene ved at investere børneopsparingen

Klassiske børneopsparinger i Danmark har en unik fordel – al gevinst er skattefrit. Det betyder, at hele afkastet går direkte til barnet, uden at en del af beløbet går til skat. Denne opsparingsform giver forældre en økonomisk mulighed for at lade penge arbejde og vokse gennem en længere periode på 18 år eller mere.

En investering kan over tid øge værdien af opsparingen langt mere, end de fleste opsparingskonti kan tilbyde. Dette kan gøre en stor forskel, når barnet engang har brug for økonomisk støtte til for eksempel studier eller rejser.



Sådan kommer du i gang med investering

Før man vælger, om det er noget for en, kan det være en fordel at overveje ens risikovillighed og opsparingens formål.

Ved at tage aktivt stilling til børneopsparingen kan man sikre, at barnet står med en større opsparing, når de fylder 18 år og skal tage det første skridt mod voksenlivet.

Læs mere om dette hos BT her.