AMD aktiens vej mod 300 dollars

Kan AMD-aktien nå 300 dollars de næste par år? Det tror vi er muligt. Hvordan? For bare 11 måneder siden, i slutningen af oktober 2023, handlede AMD-aktien til omkring 90 dollars. I år er aktien vokset med over 80% og ligger nu tæt på 165 dollars.

Ser vi på værdiansættelsen, handles AMD-aktien til omkring 62 gange de seneste års indtjening og omkring 31 gange den forventede indtjening for 2025. Er det dyrt? Ikke nødvendigvis, især når man overvejer virksomhedens stigende indtjening, den voksende markedsandel inden for CPU’er og den lange vækstbane inden for kunstig intelligens (AI). Derudover kan Federal Reserves seneste rentenedsættelse give et løft, da investorer søger vækstmuligheder i et lavrente-miljø. Lad os se på, hvordan AMD kan nå en aktiekurs på over 300 dollars.

AMD's GPU-plan vil drive omsætningsvæksten

AMD’s omsætning er vokset markant fra 6,7 milliarder dollars i 2019 til omkring 22,7 milliarder dollars i 2023, en årlig vækst på cirka 35%. Den vækst kan fortsætte. Selvom AMD sandsynligvis vil opleve en lidt langsommere vækst på omkring 13% i år, og omsætningen når 25,7 milliarder dollars, forudser analytikere næsten 28% vækst i regnskabsåret 2025. Hvis AMD fortsætter med at vokse med omkring 35% årligt de næste to år, kan deres omsætning nå 46,5 milliarder dollars i 2026 – en stigning på over 80%.

Flere tendenser kan drive denne fortsatte vækst. AMD vil sandsynligvis opleve stærke medvinde fra AI-trenden, da grafikprocessorer er blevet de foretrukne chips til AI-relaterede arbejdsbyrder. AMD har hurtigt drejet mod chips, der er skræddersyet til træning og anvendelse af store sprogmodeller i AI. De har for nylig lanceret Instinct MI325X-chips, som skal konkurrere med Nvidias kommende Blackwell-chips. AMD's AI-chips bliver positioneret som mere konkurrencedygtige i indholdsproduktion og prognoseformål, hvilket kan være en fordel for virksomheden, da AI-modeller i stigende grad arbejder med flere modaliteter som tale, billeder og video.

Kunder, der ønsker billigere alternativer til Nvidia’s dyre chips, kan også finde AMD som en attraktiv mulighed. Eksempelvis har Oracle valgt AMD's accelererede beregningschips til deres seneste supercluster til AI-arbejdsbyrder. Samlet set er der rig mulighed for vækst, da AMD forudser, at markedet for AI-chips vil nå omkring 400 milliarder dollars i 2027.



AMD har gjort det før

AMD-aktien har tidligere klaret sig godt og steg fra omkring 90 dollars i begyndelsen af 2021 til over 200 dollars tidligere i år. Selvom stigningerne har været ustabile, har AMD vist evnen til at vokse hurtigt i perioder med teknologiske gennembrud.

En mulig vej mod 300 dollars

Hvis AMD's indtjening vokser 2,7 gange de næste par år, kan aktien potentielt handles til omkring 320 dollars, da investorer sandsynligvis vil opretholde en højere P/E-multipel som følge af stærk vækst og ekspanderende margener. Selvom tidsrammen for dette scenarie kan variere, vil en fortsat vækstbane sandsynligvis få aktiekursen til at reagere positivt.

AMD har allerede vist, at de kan opnå stor vækst, og hvis deres indtjening og margener fortsætter med at vokse, kunne en aktiekurs på 300 dollars være inden for rækkevidde inden for de næste par år.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: