Chokerende: Microsoft vil muligvis købe dette AI firma

Nye forudsigelser peger på, at Microsoft kan stå over for en overraskende udvikling inden for kunstig intelligens.

En ny analyse forudser, at et af verdens største tech-firmaer står overfor en potentiel milliardhandel med en førende AI-virksomhed. Analytikere mener, at dette opkøb kan finde sted inden for de næste tre år, hvilket vil markere en vigtig udvikling i den hurtigt voksende branche for kunstig intelligens.

Faldende investorinteresse presser AI-virksomheder

Ifølge analytikerfirmaet CCS Insight vil en markant nedgang i interessen for AI fra investorernes side skabe udfordringer for flere AI-selskaber. Dette gælder især for de virksomheder, der har haft succes under AI-hypens opadgående kurve, men som nu står over for vanskeligheder med at rejse ny kapital.

Chefanalytiker Ben Wood fra CCS Insight forklarer, at markedet for kunstig intelligens snart kan opleve en "korrektion," hvor investorerne mister en del af deres oprindelige entusiasme.

"Vi forventer en korrektion i AI-sektoren, hvor hypen begynder at falme," udtaler Wood.

Det beretter Forbes her.

Denne nedgang i interesse kan føre til, at mindre AI-virksomheder søger finansiering fra større aktører med dybere lommer, som for eksempel Microsoft eller Amazon.



Microsoft har tidligere vist interesse

Microsoft har tidligere været forbundet med mulige opkøb i AI-verdenen. Tilbage i november 2023 var der forlydender om, at de havde et tæt samarbejde med en stor AI-virksomhed, især under en kort periode, hvor denne virksomheds ledelse oplevede turbulens.

Hvad ligger bag denne mulige handel?

Med Microsofts store afhængighed af AI-teknologi til mange af deres produkter, kan det næste store skridt være at tage fuld kontrol over en førende AI-virksomhed. Når hypen omkring AI begynder at falme, kan Microsoft vælge at slå til og sikre sig en førende position på markedet.

Virksomheden, der omtales som et muligt prospekt for Microsoft at købe er OpenAI.

Læs mere om det på Forbes her.