Chokerende: TV og underholdning sluger strøm – her er, hvad du kan gøre

Vidste du, at underholdningselektronik som TV, spillekonsoller og musikanlæg kan udgøre en stor procentdel af dit hjems samlede elforbrug? Læs videre for at få gode tips til at reducere dit strømforbrug!

I mange danske hjem er TV og underholdningselektronik blandt de største strømslugere. TV, computere, spillekonsoller og musikanlæg bruger i gennemsnit 35% af elforbruget i husholdningerne. Men det er vigtigt at huske, at disse tal blot er et gennemsnit – dit personlige forbrug kan være højere eller lavere.

Derfor er det en god idé at tjekke, hvor meget strøm dine apparater bruger. Du kan måske blive overrasket over, hvor meget energi nogle af dem sluger, og der kan være potentiale for at spare penge ved at justere dit elforbrug.

Hvor meget strøm bruger dit tv?

Et af de største energislugere i mange hjem er fjernsynet. Men strømforbruget afhænger af flere faktorer, herunder fjernsynets alder, energimærke, størrelse og watt-forbrug. Ældre fjernsyn har ofte et meget højere strømforbrug end nyere modeller, da moderne TV'er er designet til at være langt mere energieffektive.

Hvis du har et gammelt TV, kan det derfor være en god idé at overveje at skifte det ud. Nye fjernsyn, især dem med et godt energimærke (f.eks A+), bruger betydeligt mindre strøm. På lang sigt kan dette ikke kun reducere dit elforbrug, men også spare dig penge på elregningen.



Tjek dine andre apparater

Udover tv'et kan dine spillekonsoller, computere og musikanlæg også bidrage væsentligt til strømforbruget. Mange af disse apparater bruger energi, selv når de står på standby. Derfor kan du med fordel sørge for at slukke apparaterne helt, når du ikke bruger dem.

En anden mulighed er at investere i en stikkontakt med afbryder eller en strømspareskinne, som automatisk afbryder strømmen til de apparater, der ikke bruges. Dette kan være en nem måde at reducere dit elforbrug på uden at skulle ændre for meget i din daglige rutine.

Gør dit hjem mere energieffektivt

At være opmærksom på, hvor meget strøm dine digitale apparater bruger, er et vigtigt skridt mod at gøre dit hjem mere energieffektivt. Det kan måske virke som en lille ændring at udskifte et gammelt fjernsyn eller slukke dine apparater på standby, men i det lange løb kan disse små tiltag gøre en stor forskel på både dit elforbrug og din elregning.

Du kan læse mere fra Norlys her

Artiklens Tags: