Choknyhed: Derfor elsker danskerne at holde ferie i Spanien

Når danskerne pakker kufferten til en ferie med mindst fire overnatninger, er Spanien ofte det foretrukne rejsemål. Men hvad er det ved Spanien, der tiltrækker så mange danske feriegæster?

Spanien er et af danskernes absolutte favoritdestinationer, når det kommer til længere ferier. I 2023 valgte hele 18% af danskerne Spanien som deres feriemål, når de skulle afsted i mindst fire overnatninger. Men hvad er det ved dette sydeuropæiske land, der tiltrækker så mange danske feriegæster igen og igen?

Sol og varme året rundt

Et af de største trækplastre ved Spanien er uden tvivl det milde klima. Spanien byder på sol og varme næsten hele året rundt, hvilket gør det til et perfekt rejsemål, uanset om man søger solrige sommerferier eller milde vinterophold. Specielt de kolde danske vintermåneder får mange til at drømme sig væk til Spaniens solbeskinnede kyster.

Mangfoldige rejsemål

Spanien er et stort og mangfoldigt land, som byder på noget for enhver smag. Fra de pulserende storbyer som Barcelona og Madrid til de rolige kystområder som Costa del Sol er der rig mulighed for at finde lige præcis den ferieoplevelse, man søger. Ønsker man kulturelle oplevelser, kan man udforske de historiske byer Sevilla eller Granada, mens de populære ferieøer som Mallorca og Tenerife lokker med smukke strande og afslappende atmosfære.

Rig kultur og historie

For mange danskere er det også Spaniens rige kultur og historie, der gør landet til et foretrukket rejsemål. Mange rejser til Spanien for at opleve den unikke kombination af gammelt og nyt. Spaniens kultur byder også på spændende traditioner som flamenco, tyrefægtning og farverige lokale festivaler, der giver danske turister en smag af den autentiske, spanske livsstil.



Mad og vin

Spansk mad er en anden faktor, der trækker danskerne til landet. Tapas, paella og friskfanget fisk nydt med et glas lokal vin under den åbne himmel giver de fleste en ferieoplevelse ud over det sædvanlige. Madkulturen i Spanien er både afslappet og social, og det er ofte en fornøjelse for danskerne at kunne sidde i timevis på en spansk restaurant og nyde den lækre mad og den gode atmosfære.

Nemt at rejse til

En anden årsag til Spaniens popularitet er, at det er nemt at rejse til fra Danmark. Der er direkte flyforbindelser fra flere danske lufthavne til mange spanske destinationer, og flyrejserne er typisk korte og bekvemme. Dette gør Spanien til et oplagt valg for både familier, par og venner, der ønsker at komme hurtigt og nemt til deres feriemål.

Du kan læse mere på Danmarks Statistik her

Artiklens Tags: