Choktal: Over halvdelen af nye biler kører nu på el

Mere end halvdelen af de nye biler i september kører på el, og elbiler udgør nu en betydelig del af både privat- og erhvervsbilmarkedet i Danmark. Læs videre for at få indsigt i elbilernes fremgang og hvordan de kan gavne dig.

Elbiler har for alvor fået fat i det danske bilmarked. I september 2024 blev der registreret 8.900 nye elbiler, hvilket udgjorde 57,1% af alle 15.600 nye personbiler. Dette er en stigning fra august, hvor andelen af nye elbiler lå på 54,7%. Fossile biler, herunder benzin- og dieselbiler, udgjorde kun 39,0% af de nye registreringer i september, hvilket er et fald fra 41,9% måneden før.

Denne udvikling viser, at danskerne i stigende grad vælger elbiler frem for traditionelle fossildrevne biler, og at skiftet mod en grønnere bilpark går hurtigere end nogensinde.

Hvorfor elbiler er godt for dig og din privatøkonomi

Udover at bidrage til en grønnere fremtid, kan elbiler også have positive effekter på din privatøkonomi. Her er nogle af grundene til, at det kan være en økonomisk fordel at vælge en elbil.

1. Lavere driftsomkostninger

En af de største fordele ved at køre elbil er de lavere driftsomkostninger sammenlignet med fossildrevne biler. Elbiler er generelt billigere i drift, da elektricitet som brændstof er billigere end benzin og diesel. Hvis du oplader din elbil hjemme eller benytter offentlige ladestationer, vil du hurtigt kunne se en besparelse på brændstofregningen.



Derudover har elbiler færre bevægelige dele end en benzin- eller dieselbil, hvilket betyder, at der er færre komponenter, der kan gå i stykker. Dette reducerer vedligeholdelsesomkostningerne betydeligt, da du slipper for regelmæssige skift af olie, gearkassevæske og andre væsker, som kræves i traditionelle biler.

2. Skattefordele og tilskud

Regeringen og EU arbejder aktivt for at fremme overgangen til elbiler, og der er derfor flere økonomiske incitamenter til at vælge en elbil. I Danmark kan du som elbilejer nyde godt af lavere afgifter sammenlignet med benzin- og dieselbiler, og der er ofte økonomiske tilskud til installation af ladestandere i hjemmet. Derudover kan elbiler være fritaget for visse vejafgifter eller miljøafgifter i storbyer.

Med de mange skattefordele og økonomiske incitamenter er det blevet billigere at eje og køre elbil, hvilket gør det til et attraktivt valg for mange husholdninger.

3. Højere gensalgsværdi

Med den stigende popularitet af elbiler og skiftet mod grønnere transportløsninger, har elbiler generelt en højere gensalgsværdi sammenlignet med fossildrevne biler. Efterspørgslen på brugte elbiler er stigende, da flere mennesker ønsker at skifte til grønnere alternativer, men ikke nødvendigvis ønsker at købe en ny bil.

Denne tendens betyder, at din elbil kan have en højere værdi, når du engang ønsker at sælge den, hvilket kan gøre den til en bedre investering på lang sigt.

Du kan læse mere på Danmarks Statistik her

Artiklens Tags: