Coop Crew: Dette mindsker unges risiko for at ende uden job

Fra hovedpine, skolevægring og manglende tro på sig selv til fritidsjob, fremtidsdrømme og uddannelse. Et nyt magasin fra Ungdomsskoleforeningen sætter fokus på fritidsjobprojektet Coop Crew og hvordan indsatsen rykker sårbare unge i en positiv retning i livet.

Pressemeddelelse - Via Ritzau

Natascha kæmpede dagligt med hovedpine og følte sig som en outsider i skolen. Ingen havde troet, at hun ville tage 9. klasses afgangseksamen - ikke engang hendes forældre. Men hendes liv ændrede sig, da hun fik et fritidsjob gennem fritidsjobprojektet Coop Crew. Og Natascha er ikke den eneste. Flere end 2000 unge har gennemført et Coop Crew-forløb og over halvdelen har efterfølgende fået et fritidsjob.

Fritidsjobindsatsen er funderet i en model, der beviseligt hjælper unge i både fritidsjob og bedre trivsel – særligt den gruppe af unge, som er i risiko for at ende uden uddannelse og job eller unge med diagnoser.

Det er Ungdomsskoleforeningen, der siden 2019 har ledet og drevet Coop Crew for unge i alderen 14-18 år i samarbejde med 34 kommunale ungdomsskoler og Coop. Indsatsen har vist sig at skabe langsigtet værdi – ikke kun for de unge, men også for samfundet – med både sociale og økonomiske gevinster.



I et nyt magasin om Coop Crew kan du læse om modellen og fritidsjobindsatsen samt få et indblik i, hvordan sårbare unge kan rykkes i en positiv retning i livet og hvordan en indsats som Coop Crew kan bidrage positivt til samfundet.

I magasinet kan du blandt andet finde:

  • Personlige fortællinger fra unge, som fx Natascha der dagligt kæmpede med hovedpine og følte sig som en outsider i skolen, men hvis liv ændrede sig markant, da hun fik et fritidsjob.
  • Indsigt i, hvorfor et offentligt/privat samarbejde som Coop Crew skaber særlig samfundsværdi og giver unge en ny start.
  • Tydelige tal for, hvordan Coop Crew skaber langsigtet værdi – ikke kun for de unge, men også for samfundet – med både sociale og økonomiske gevinster.
  • Indsigt i ungdomsskolen og hvordan skoleformen er en mangfoldig uddannelsesplatform, der hjælper unge til at få en bedre overgang til voksenlivet
  • Perspektiver på, hvordan en fritidsjobindsats som Coop Crew kan inspirere til en ny bølge af nyskabende initiativer på fritidsjobområdet.
  • Viden om, hvordan Coop Crew har betydning for en virksomhed som Coop’s CSR-arbejde og rekruttering i en tid, hvor små årgange årgange truer detailhandlens rekrutteringsgrundlag.

Magasinet er for organisationer, medarbejdere, ledere, institutioner m.v. på uddannelses-, unge- og beskæftigelsesområdet og kan læses som et inspirations- og vidensindspark til arbejdet med at sikre flere unge i job og uddannelse.

Artiklens Tags: