Dagens C25 aktier: Mærsk og DSV i fokus på nedadgående dag

C25-indekset åbner dagen med et fald, hvor især store aktier som Mærsk og DSV oplever nedgang. Men hvad betyder det for markedet, og hvordan klarer Novo Nordisk sig i dagens handel? Læs videre for at få det fulde overblik.

C25-indekset har åbnet torsdagen med et fald på 0,36%, hvilket bringer kursen ned på 1918 kr. Flere af de store aktier i indekset mærker presset, især Mærsk B og DSV, som er blandt dagens tabere.

Mærsk B og DSV tager de største fald

Mærsk B-aktien oplever et markant fald på 2,02%, hvilket svarer til et fald på 215 kr. Kursen på Mærsk-aktien er nu på 10.440 kr., og investorerne holder spændt øje med, om aktien kan holde sig over den kritiske grænse på 10.000 kr. i de kommende uger. Det bliver en spændende periode for Mærsk-aktien, som har haft en udfordrende tid på markedet.

Læs også: Vores artikel om C25 aktier

En anden aktie, der også får klø i dagens åbning, er DSV, som falder med 1,27%. På trods af dagens fald har DSV dog vist stærk fremgang på længere sigt. Kigger man på aktiens 3 måneders graf, er den steget med hele 22,5%. Dette viser, at DSV stadig har en solid position i markedet, selvom den i dag oplever en lille korrektion.



Novo Nordisk åbner roligt ud

En af danskernes favoritaktier, Novo Nordisk, åbner dagen med en mindre stigning på 0,33%. Selvom dagens åbning ser positiv ud for Novo Nordisk, har aktien haft det svært i løbet af de seneste tre måneder. Her har aktien nemlig oplevet et fald på 20%, hvilket har været en stor omvæltning for en af markedets tidligere højdespringere.

Novo Nordisk er dog stadig en af de mest populære aktier blandt danske investorer, og mange holder øje med, om aktien kan finde tilbage til tidligere tiders styrke.