Dagens C25 overblik: En kæmpe taber og en kæmpe vinder på dagens børsmarked

C25-indekset åbner ugens sidste handelsdag med en flot stigning, hvor aktien DSV trækker det store læs opad, mens Mærsk B oplever en brat nedtur. Læs videre for dagens markedsoverblik!

Har du aktier i Mærsk eller DSV? Så skal du læse med her...

Fredag markerer en positiv start for det danske C25-indeks, som åbner med en samlet stigning på 0,62%. Blandt aktierne er der dog stor variation – fra markante stigninger til betydelige fald.

C25 aktien DSV stormer frem med 6,20%

DSV-aktien indtager positionen som dagens helt store vinder med en stigning på 6,20%, svarende til 84 kr. pr. aktie. Dette løfter aktiekursen op til knap 1.500 kr., hvilket er en milepæl, der vækker opsigt blandt investorer. Med dagens stigning er DSV’s år-til-dato-kurs nu oppe med tæt på 27%, hvilket cementerer selskabets stærke position på markedet i 2024.

DSV’s fremgang har gjort aktien til en af de mest eftertragtede på C25-indekset, og dagens stigning tyder på, at markedet stadig ser vækstpotentiale i transportgiganten.

Læs også: Vores artikel om C25 aktier

Rockwool i stabil fremgang

Rockwool oplever også en god dag med en stigning på 1,7%. På år-til-dato-grafen viser Rockwool en samlet vækst på over 50%, hvilket gør aktien til en af de mest præsterende i indekset. Rockwools stabile vækst skyldes blandt andet den øgede efterspørgsel på bæredygtige byggematerialer, hvor Rockwool har en stærk markedsposition.



Mærsk B tager et markant fald

På den modsatte side af spektret finder vi Mærsk B, som er dagens absolutte taber med et fald på 6,9% – svarende til 710 kr. pr. aktie. Dette markante dyk har bragt kursen ned under den psykologiske grænse på 10.000 kr. og efterlader Mærsk B-aktien med en år-til-dato-nedgang på 15%.