Dagens C25 overblik: Store danske aktier under pres

C25-indekset oplever et mindre fald på 0,10%, men nogle af de største danske aktier har haft en hård dag. Zealand Pharma tager et stort dyk, mens Rockwool og GN Store Nord også mærker modvind. Alligevel er der en vinder blandt de danske aktier – læs med for at finde ud af, hvem det er.

Det danske C25-indeks faldt i dag med 0,10%, men bag denne beskedne nedgang gemmer der sig betydelige bevægelser blandt flere af de største aktier. Især Zealand Pharma, Rockwool og GN Store Nord trækker overskrifterne med store fald, mens kun få aktier formår at stige i dagens handel.

Zealand Pharma tager et stort dyk: Fald på 3,17%

Zealand Pharma, der ellers har oplevet en bemærkelsesværdig stigning i år, blev dagens største taber med et fald på hele 3,17%. Kigger man på aktiens udvikling over de seneste tre måneder, er den nede med over 15%, hvilket har skabt bekymringer blandt investorer. Dog skal det bemærkes, at aktien stadig er steget med imponerende 108% år til dato, hvilket gør det til en af de mest bemærkelsesværdige vækstrejser i C25.

Læs også: Vores artikel om C25 aktier

Rockwool falder med 2,46%, men år til dato er aktien oppe med 50%

Rockwool var endnu en af dagens store tabere med et fald på 2,46%. På trods af dette har Rockwool haft et stærkt år med en stigning på over 50% siden årets start. Dette viser, at selv efter dagens fald, er selskabet fortsat blandt de store vindere i 2024. Investorer holder dog et skarpt øje med aktien, da volatiliteten har skabt nervøsitet på markedet.



GN Store Nord: Fald på cirka 2,5% – hårdt ramt i 2023

GN Store Nord, der har kæmpet med betydelig modvind, faldt i dag med cirka 2,5%. Ser man på de seneste tre måneder, er aktien faldet med hele 25%, hvilket markerer en fortsat udfordrende periode for selskabet. År til dato er GN Store Nord nede med omkring 17-18%, hvilket gør den til en af de svageste præstationer i C25-indekset i 2024.

Dagens vinder: Torm A stiger med 1,47%

På en ellers dyster dag for flere af de største aktier i C25, står Torm A frem som dagens vinder med en stigning på 1,47%. På trods af denne stigning har Torm A set en nedgang på over 10% i løbet af de sidste tre måneder, men dagens positive udvikling kan give investorer håb om, at aktien er på vej mod en vending.