Dagens kryptovaluta opdatering: Bitcoin og Ethereum mærker nedturen

Inden for de sidste 24 timer har kryptomarkedet taget et dyk med et fald på 2,12%. Bitcoin og Ethereum, to af de største kryptovalutaer, er begge ramt, men en langtidshorisont viser, at disse valutaer stadig står stærkt.

Bitcoin, den største kryptovaluta målt på markedsværdi, faldt med 2,17% i løbet af det seneste døgn. Denne nedgang bringer kursen til omkring 423.000 kr. På trods af dagens fald har Bitcoin dog haft en bemærkelsesværdig vækst set over det sidste år. Kursen er steget med næsten 130%, hvilket understreger, at Bitcoin fortsat er en dominerende spiller på markedet.

Investorer, der har holdt fast i Bitcoin på længere sigt, har set betydelige afkast, og denne nedgang kan ses som en del af den almindelige volatilitet, der ofte ses i kryptomarkedet.

Ethereum falder med 1,72%: Kursen langt fra tidligere højder

Ethereum, den næststørste kryptovaluta, faldt med 1,72% og handler nu omkring 16.300 kr. Selvom dette er et betydeligt fald, er det stadig langt under Ethereums all-time high, som tidligere har været helt oppe på 32.000 kr. Ethereum har været en vigtig aktør i udviklingen af decentrale applikationer og smart contracts, og mange tror stadig på dens langsigtede potentiale.

Læs også: Hvad er kryptovaluta?

Ethereum er steget med over 55% i løbet af det seneste år, og mange investorer forbliver optimistiske på grund af blockchain-teknologien.



Memecoins rammes også: Dogecoin og Shiba Inu i modvind

Memecoins, der ofte omtales som sjove og spekulative kryptovalutaer, oplever også nedgang i dagens marked. Dogecoin, en af de mest populære memecoins, faldt med 1,36% i løbet af de sidste 24 timer. Selvom dagens fald kan virke beskedent, har Dogecoin haft en imponerende vækst på 81,8% det seneste år.

En anden memecoin, Shiba Inu, er også ramt af markedets fald og har set et fald på 3,67% i løbet af de sidste 24 timer. Trods dette har Shiba Inu haft en spektakulær stigning på næsten 175% over det seneste år, hvilket viser, at selv spekulative kryptovalutaer kan opnå enorme gevinster i perioder med høj efterspørgsel.