Danmark i fremgang: Danskernes efterspørgsel på boliger stiger markant

Danskernes interesse for at købe bolig er steget markant i løbet af 2024. Læs videre for at få et indblik i, hvorfor boligmarkedet igen er i høj kurs.

Danskerne har fået fornyet interesse for at købe bolig i 2024, og denne tendens har især været tydelig i september. De seneste data fra Finans Danmark viser, at der i september blev anmodet om hele 5.429 lånetilbud til køb af ejerboliger og sommerhuse. Det er en markant stigning på 29% sammenlignet med samme periode sidste år og indikerer en stigende efterspørgsel på boligmarkedet.

Sidst man så denne form for aktivitet på boligmarkedet, var tilbage i juni 2022, hvilket viser, at danskernes lyst til at købe boliger er i markant fremgang efter en periode med lavere aktivitet. Den stigende interesse for boligkøb peger på en generel optimisme i befolkningen og et stærkere boligmarked, der tiltrækker både førstegangskøbere og investorer.

En markant stigning på tværs af landet

Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark, bekræfter tendensen og peger på, at stigningen i antallet af lånetilbud ses på tværs af alle landsdele. Ifølge Jayaswal har interessen for at købe ny ejerbolig eller sommerhus ikke været så høj på landsplan i to år.



”På tværs af alle landsdele har vi oplevet en markant stigning i antallet af lånetilbud til boligkøb i forhold til sidste år. Faktisk ser vi samlet på landsplan den højeste interesse for at købe en ny ejerbolig eller sommerhus i to år,” udtaler Jayaswal.

Denne udvikling er et klart tegn på, at flere danskere igen har mod på at investere i fast ejendom, hvilket kan skyldes flere faktorer, herunder forbedrede økonomiske vilkår, lavere renter og en generel stabilisering af boligmarkedet.

Hvorfor stiger boligkøbslysten?

Der er flere årsager til den stigende interesse for boligkøb, som man ser i 2024. For det første har renterne faldet de sidste par måneder, hvilket gør det mere attraktivt for købere at låne penge til boligkøb. Lavere renter gør det billigere at finansiere en bolig, og det kan være en afgørende faktor for mange, der overvejer at købe bolig, enten som førstegangskøbere eller som investorer.

Du kan læse mere på Finans Danmark her

Artiklens Tags: