Danmarks Statistik: Så meget tjener danskerne i gennemsnit

Danskerne tjener i gennemsnit godt, men der er store lønforskelle på tværs af arbejdsmarkedet. Læs videre for at få indsigt i, hvor store lønforskellene er blandt lønmodtagerne i Danmark.

Er du på det danske arbejdsmarked og er nysgerrig på, hvad andre tjener? Så er dette artiklen for dig!

I 2023 tjente lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked i gennemsnit 48.599 kr. om måneden. Dette gennemsnit dækker dog over betydelige forskelle i lønindkomster på tværs af forskellige faggrupper og brancher, og lønspændet mellem de højest- og lavestlønnede er stort.

Halvdelen af danskerne tjener mellem 35.699 kr. og 55.009 kr.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at i 2023 havde halvdelen af alle danske lønmodtagere en månedsløn på mellem 35.699 kr. og 55.009 kr. Dette spænd indikerer, at der er et bredt spektrum af indtjeningsniveauer på tværs af sektorer og arbejdsfunktioner.



De lavest- og højestlønnede i Danmark

En fjerdedel af lønmodtagerne tjente mindre end 35.699 kr. om måneden, mens den øverste fjerdedel tjente mere end 55.009 kr. om måneden. Dette viser, at der er en betydelig forskel mellem de højest- og lavestlønnede på det danske arbejdsmarked. Den gennemsnitlige lønforskel mellem de 25% højeste og 25% laveste lønmodtagere udgjorde i alt 19.309 kr. om måneden.

Læs også: Gennemsnitslønnen i Danmark 2024.

Hvordan beregnes lønnen?

Lønnen er opgjort som den standardberegnede månedsfortjeneste, hvilket inkluderer pensionsbidrag og bonusser, men fratrækker betalinger for overtid og fravær. Denne metode giver et mere retvisende billede af den reelle indtjening, da det tager højde for alle faste lønelementer, mens variabel løn som overtid ikke medregnes.

Du kan læse mere omkring gennemsnitslønnen på Danmarks Statistik her

Artiklens Tags: