Dansk kendis snydt for tusindvis af kroner – det kan ske for alle

En dansk kendis er blevet offer for digital svindel efter et tilsyneladende uskyldigt køb på nettet. Hvis det kan ske for hende, kan det ske for alle – her er, hvad du skal passe på.

En dyr lektion i online shopping

Den tidligere Bachelorette-stjerne og influencer Mette C. Sommer havde set sig lun på nogle lamper fra en tilsyneladende dansk hjemmeside.

Alt virkede legitimt: ingen stavefejl, gode tilbud og en professionel opbygning. Men få dage efter hendes køb blev det tydeligt, at hun var blevet snydt.

"Der var tilbud, og hjemmesiden virkede legitim. Så jeg tænkte, at det var min lucky day," siger Mette C. Sommer til TV2.

Hun opdagede hurtigt, at de lamper, hun havde betalt over 2.000 kroner for, viste sig at være billigt plastik og ubrugelige i hendes hjem.

Svindlen rammer flere danskere

Mette C. Sommer er langt fra alene. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd blev 190.000 danskere ramt af digital svindel i 2023 – en stigning fra tidligere år. Det dækker alt fra falske webshops til kontaktbedrageri, hvor ofre bliver overtalt til at overføre penge til svindlere.

Situationen er alvorlig og svindlerne bliver mere avancerede - de prøver at ramme folk, hvor de er sårbare. Husk, at det er svindlernes legeplads, og vi skal være på vagt.

Læs også om bankdirektøren der blev svindlet.

Nye anbefalinger skal bremse svindel

For at beskytte danskere mod svindel har Finans Danmark præsenteret 18 anbefalinger. Her er nogle af de vigtigste:

  • Blokering af mistænkelige hjemmesider: Bankerne og myndighederne skal arbejde sammen for at lukke svindelsider hurtigere.
  • Bedre spamfiltre på sms: Mobilselskaber skal stoppe svindelsms’er, før de når forbrugerne.
  • Mere gennemsigtighed ved overførsler: Det skal være tydeligt, hvem der ejer den konto, man sender penge til.
  • To-faktorgodkendelse på sociale medier: Dette skal gøre det sværere for svindlere at få adgang til private oplysninger.



Hvad kan du selv gøre?

Mette C. Sommer opfordrer danskerne til at være ekstra opmærksomme, når de handler online. Hun anbefaler til at være på vagt hver gang man handler online.

Eksperter anbefaler at tjekke hjemmesider for advarsler, kigge efter anmeldelser, og være skeptisk overfor tilbud, der virker for gode til at være sande.


Digital svindel er i vækst og rammer danskere i alle aldre. Mette C. Sommers oplevelse er en vigtig påmindelse om, hvor let man kan blive snydt – men også om, at vi kan beskytte os selv med en sund portion skepsis og opmærksomhed.

Læs mere her.