Danske DSV rejser 37 mia. kr. gennem aktiesalg til finansiering af Schenker-opkøb

Det danske logistikfirma DSV har rejst €5 mia. ved at sælge aktier for at finansiere købet af Schenker.

Fredag meddelte DSV, at de havde udstedt over 26 millioner nye aktier til investorer og rejst 37,3 mia. kr., svarende til omkring €5 mia. Aktierne blev solgt til en pris på 1.410,50 kr. per aktie.

De nye investeringer vil udgøre omkring 11% af de samlede aktier i DSV, når de nye aktier inkluderes i det samlede antal.

Denne meddelelse kommer næsten en måned efter, at DSV offentliggjorde, at de vil købe Schenker, som er logistikenheden hos den tyske statsejede jernbaneoperatør Deutsche Bahn.

I en udtalelse ifølge EuroNews sagde DSV's CFO, Michael Ebbe:

"I de seneste uger, siden vi annoncerede aftalen om at købe Schenker, har vi mødt en meget stærk interesse fra investorer over hele verden, som ønsker at være en del af næste skridt i DSV's rejse. Dette understreger tilliden til vores evne til at realisere det fulde potentiale af Schenker til fordel for vores kunder, medarbejdere og aktionærer."



Deutsche Bahn ønsker at sælge Schenker for at frigøre investeringer til sit indenlandske passagerforretningsområde og reducere sin gæld.

Aftalen værdisætter Schenker til €14,3 mia. og vil gøre DSV til verdens største logistikfirma.

DSV meddelte sidste måned, at købet ville blive finansieret gennem aktiesalg på op til €5 mia. samt gældsfinansiering.

DSV er en del af det danske C25-indeks. Du kan lære mere om dette her:
Hvad er C25-indekset?

Modstand mod opkøbet

Onsdag fik DSV grønt lys til opkøbet, da Deutsche Bahns bestyrelse godkendte buddet, trods modstand fra tyske fagforeninger, der frygtede jobnedskæringer.

Fagforeningen Verdi havde tidligere støttet et lavere overtagelsesbud fra kapitalfonden CVC Capital Partners, da repræsentanter mente, at det ville resultere i færre afskedigelser.

I september meddelte DSV's CFO, Michael Ebbe, til Reuters, at virksomheden planlagde at reducere mellem 1.600 og 1.900 stillinger ud af Schenkers 15.000 medarbejdere i Tyskland.

Ebbe understregede dog, at det fusionerede firma vil øge antallet af medarbejdere over en periode på fem år, således at det samlede antal ansatte i Tyskland vil overstige det nuværende niveau.

I fredagens meddelelse tilføjede DSV, at investeringerne i aktiesalget kom fra BlackRock, CPP Investments, Capital Group og Norges Bank.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: