Danskere snydes som aldrig før – her er tre tricks, der beskytter dig mod online svindel

Antallet af danskere, der bliver udsat for online svindel, er steget markant. Men hvordan kan du beskytte dig mod de digitale trusler?

I takt med at flere danskere bliver ofre for online-svindel, er der nogle enkle forholdsregler, du kan tage for at beskytte dig selv mod hackerne.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd har hele 189.000 danskere været udsat for digital svindel i 2023 – en kraftig stigning fra 147.000 året før. Nick Lissner, som leder et antisvindel-initiativ, peger på tre vigtige råd, der kan hjælpe dig med at undgå at falde i fælden.

  1. Tjek altid afsenderen

Før du klikker på links eller downloader noget, bør du altid kontrollere, hvem der har sendt det. Svindlere forsøger ofte at udgive sig for at være troværdige virksomheder. Tjek også sider som trustpilot.

  1. Personoplysninger er lige så værdifulde som kortoplysninger

Svindlere har udviklet deres metoder og sælger nu personlige data til andre kriminelle. Med nok oplysninger kan de lave endnu mere avancerede svindelnumre.

Som Nick Lissner forklarer:

“Der findes to lag i de metoder, svindlere bruger. Det første er at få kortoplysninger, men det andet er at udveksle personlige data til brug i fremtidige svindelnumre.”

Det erfarer BT her.



  1. Tag dig tid til at tænke

Svindlere skaber ofte en følelse af hast, så du ikke når at tænke dig om. Det er derfor vigtigt, at du giver dig selv tid til at overveje situationen, før du reagerer på en mistænkelig henvendelse.

I en tid med stigende digital kriminalitet er det vigtigere end nogensinde at tage sine forholdsregler. Ved at følge disse enkle råd kan du undgå at blive det næste offer for de digitale svindlere.

Læs mere om det på BT her.