De bedste og værste lande at investere i ejendom i Europa

Overvejer du at købe ejendom i Europa? Så er det værd at vide, hvor ejendomsskatten er høj og lav, før du træffer din beslutning.

En ny rapport viser, at centrale og østlige europæiske lande som Litauen og Ungarn topper listen over de bedste lande at investere i ejendom. Ifølge Forbes siger undersøgelsen fra den britiske flyttevirksomhed 1st Move International er Litauen det bedste sted at investere i fast ejendom, og landet lover gode afkast på lejeindtægter.

Litauen fører som bedste investeringsland

Litauen, med hovedstaden Vilnius, tilbyder en gennemsnitlig lejeindtægt på 5,65%. Lejepriserne er steget markant siden 2015, og indkomstskatten på lejeindtægter er moderat på 15%. Ejendomspriserne steg med over 10% i andet kvartal af 2024 sammenlignet med året før, hvilket gør det til et attraktivt marked for investorer.

Estland og Rumænien er også stærke muligheder

Estland er også et godt valg for ejendomsinvestorer. Her er omkostningerne ved at købe ejendom lave, og lejeindtægterne er forholdsvis høje med en årlig afkast på 4,5%. Skatten på lejeindtægter er 20%. I Rumænien er lejeindtægterne endnu højere, med et gennemsnitligt afkast på 6,46%, og skatten på lejeindtægter er kun 10%.



Hvilke lande skal man undgå?

Belgien, Frankrig og Grækenland topper listen over de værste lande at investere i ejendom. I Belgien kan skatten på lejeindtægter nå op på 50%, og transaktionsomkostningerne er nogle af de højeste i Europa. Frankrig har en gennemsnitlig skat på lejeindtægter på 18,28%, og ejendomspriserne er faktisk faldet med 4,6% i 2024. Grækenland har ligeledes høje skatter og transaktionsomkostninger, hvilket gør det mindre attraktivt.

Hvordan påvirker Google søgninger ejendomsmarkedet?

Spanien og Portugal er de mest søgte destinationer for ejendomskøb, ifølge Google-søgninger. Spanien havde næsten 280.000 søgninger på ejendomskøb mellem 2023 og 2024, og landet tilbyder skattefordele for udenlandske investorer.