De mest shortede danske aktier: GN Store Nord i front

De mest shortede danske aktier giver et indblik i, hvilke selskaber investorerne forventer vil falde i værdi. GN Store Nord A/S topper listen. Læs med og få et overblik over de fem mest shortede aktier i Danmark lige nu.

Shorting, er en investeringsstrategi, hvor investorer låner aktier og sælger dem i håb om at kunne købe dem tilbage til en lavere pris senere og dermed tjene på kursfaldet. Når en aktie er stærkt shortet, kan det betyde, at mange investorer forventer, at aktien vil falde i værdi. I Danmark er der især fem aktier, der er blevet kraftigt shortet. Her er de fem mest shortede danske aktier lige nu.

1. GN Store Nord A/S: Shortet med 9,02%

På førstepladsen over de mest shortede danske aktier finder vi GN Store Nord A/S. Hele 9,02% af selskabets aktier er shortet. GN Store Nord er kendt for sin produktion af høreapparater og audioløsninger.

Læs også: Vores artikel om C25 aktier

2. ISS A/S: Shortet med 6,97%

ISS A/S indtager andenpladsen med 6,97% af aktierne shortet. ISS er en global servicevirksomhed, der tilbyder rengøring, ejendomsdrift og andre facility services.

3. ChemoMetec A/S: Shortet med 6,67%

På tredjepladsen finder vi ChemoMetec A/S, hvor 6,67% af aktierne er shortet. ChemoMetec er en biotekvirksomhed, der specialiserer sig i fremstilling af celletællingsudstyr til forskning og diagnostik.



4. Noble Corporation Plc: Shortet med 5,24%

Noble Corporation Plc, som er aktiv i offshore-boringsindustrien, er på fjerdepladsen med 5,24% af aktierne shortet.

5. Zealand Pharma A/S: Shortet med 3,99%

På femtepladsen over de mest shortede danske aktier finder vi Zealand Pharma A/S med 3,99% af aktierne shortet. Zealand Pharma er en biotekvirksomhed, der arbejder med at udvikle nye lægemidler, især inden for mave-tarmsygdomme og diabetes.

Du kan læse mere på Finanstilsynet her