I USA er det forbudt at sælge og distribuere upasteuriseret mælk, også kendt som rå mælk på føderalt niveau. Dog kan de på statsligt niveau indføre regler, der tillader salg direkte fra gårdene. I Canada har de et absolut forbud mod salg. Ifølge en artikel fra Zielony Onet er dette forbud blevet indført for at beskytte forbrugerne mod de sundhedsrisici, der kan være forbundet med at indtage mælk, der ikke er blevet pasteuriseret. Pasteurisering er en proces, hvor mælk opvarmes til en bestemt temperatur for at dræbe skadelige bakterier. I USA anses denne proces som nødvendig for at sikre fødevaresikkerheden.
I modsætning til USA er salg af rå mælk stadig tilladt i Danmark, men under strenge regler. Fødevarestyrelsen har fastlagt retningslinjer for salget.
Ifølge de danske regler må rå mælk kun sælges fra lokaler på den ejendom, hvor mælken produceres. Det betyder, at mælken ikke må sælges i butikker eller supermarkeder, men kun direkte fra gården til forbrugeren. Derudover er der også mulighed for, at producenterne kan levere den rå mælk direkte til den enkelte forbruger.
Der er også en begrænsning på, hvor meget rå mælk, der må sælges. I Danmark må en producent sælge op til 70 liter rå mælk om ugen direkte til forbrugere. For at sikre, at denne grænse overholdes, skal producenterne dokumentere deres salgsmængder for hvert regnskabsår. Flere detaljer om reglerne for salg af rå mælk i Danmark kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Rå mælk betragtes ofte som en luksusvare på grund af prisen. For eksempel kan en liter cremet rå mælk koste helt op til 60 kr. hos danske producenter. Hvis du er interesseret i at prøve denne unikke mælk, kan du finde mere information og bestille det fra Søtoftes Højgaard.
Som med alle fødevarer bør man være velinformeret og tage sine egne forholdsregler, før man prøver nye produkter.