Denne iværksætter startede med 90-timers arbejdsuger i et olieraffinaderi – nu er han milliarder værd

Fra hårdt arbejde til milliardær: Hvordan en mand byggede en succesfuld virksomhed trods afslag og lange arbejdsuger.

Hvad kræver det at bygge en virksomhed fra bunden og opnå enorm succes? For Todd Graves, medstifter af Raising Cane's Chicken Fingers, var svaret hårdt arbejde, afslag og utrættelig beslutsomhed.

Fra olieindustri til kyllingefingre

Todd Graves, nu 52 år, begyndte sin rejse mod en formue på 9,5 milliarder dollars ved at arbejde 90-timers uger i et olieraffinaderi. Med målet om at samle penge til sin egen virksomhed arbejdede han både i Californien og som laksefisker i Alaska, inden han kunne realisere sin drøm om at åbne sin første Raising Cane's-restaurant i 1996.



Afslag og modstand blev vendepunktet

Graves og hans medstifter, Craig Silvey, mødte modstand fra starten. De blev bedømt til laveste karakter i en iværksætteropgave på Louisiana State University og blev afvist af banker, da de søgte om lån til deres forretningsidé – en restaurant, der kun solgte kyllingefingre. Men i stedet for at give op, brugte Graves disse tilbageslag som motivation for at bevise, at deres idé kunne lykkes.

Succesen tager fart

Med hjælp fra familie og venner, samt et lån fra Small Business Administration, skaffede Graves de nødvendige midler til at åbne den første Raising Cane's. Virksomheden, opkaldt efter Graves’ hund, har nu mere end 800 lokationer over hele verden og havde en omsætning på 3,7 milliarder dollars sidste år.

En familiearv

Graves ejer mere end 90 procent af virksomheden og har ingen planer om at sælge den eller tage den på børsen. For ham handler det ikke kun om penge. Han vil gerne gøre det til en familiearv.

Fra at arbejde lange og hårde timer for at spare op til sin første restaurant til at være en af USA's rigeste personer, er Todd Graves’ historie et inspirerende eksempel på, hvad der kan opnås gennem vedholdenhed og hårdt arbejde.

Du kan læse mere om dette på CNBC her.

Artiklens Tags: