Det kan være billigere at købe en ø end et hus i Storbritannien

Med stigende huspriser i Storbritannien kan det føles som en uopnåelig drøm at købe egen bolig. Men hvad nu hvis du i stedet kunne købe din egen ø for mindre end prisen på et gennemsnitligt britisk hus?

Priserne på huse i Storbritannien er steget hurtigt, og ifølge Nationwide er de steget med 2,4% i løbet af det seneste år. Den gennemsnitlige pris for et tre-værelses hus ligger nu omkring 2,9 millioner kroner. Men hvad nu, hvis du kunne få en hel ø for færre penge end et hus i Storbritannien?

En nylig undersøgelse viser, at flere øer rundt om i verden kan købes for under prisen på et hus i Storbritannien. De ligger i lande som Panama, Canada og Finland og har mindst 43.560 kvadratmeter at boltre sig på.

Hvor kan du købe din egen ø for mindre?

Blowfish Island i Panama er et godt eksempel. Den koster kun 526.000 kroner og er hele 6 hektar stor. Øen ligger tæt på Bocas del Toro og er ideel til et bæredygtigt liv, hvor du kan eje og udvikle øen efter Panamas lov om besiddelsesret.

Hvis du søger noget tættere på Europa, så kig mod Finland. Øen Teerisaari koster omkring 986.000 kroner og har 3 hektar land med stenet kyst og masser af skov. Perfekt til dem, der drømmer om et fredeligt tilflugtssted.

Hvorfor stiger huspriserne i Storbritannien?

Huspriserne i Storbritannien er steget på grund af høj efterspørgsel og mangel på udbud. Samtidig har regler om byggeri og høje grundpriser også gjort det sværere at bygge nye boliger, hvilket presser priserne yderligere op.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: