Elbiler: Danske og Norske kunder driver den skandinaviske vækst

I september måned viste Norge en kraftig vækst i bilsalget, mens Sverige fortsat oplevede en nedgang. I Danmark var der en positiv udvikling i elandelen, mens personbilsalget generelt lå stabilt sammenlignet med sidste år.

Pressemeddelelse - Via Ritzau

September var en stabil måned for bilsalget i Danmark, hvor personbilsalget steg med 4,6 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Norge oplevede en betydelig fremgang med en vækst på 25,4 procent, mens Sverige fortsat har udfordringer med et fald i personbilsalget på 9,7 procent.

"Bilsalget i Danmark viser en stabil udvikling, og vi ser en fortsat stærk interesse for nye biler. Det er glædeligt, at der stadig er aktivitet på markedet, og vi ser frem til at følge slutspurten resten af året," siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.



Elbilerne fortsætter med at vinde frem i det danske personbilsalg, og udviklingen i september var ingen undtagelse. Hele 57,2 procent af de nyregistrerede biler i Danmark var elbiler, hvilket er en stigning på 14,5 procentpoint i forhold til september sidste år. Dette gør Danmark til det land med den højeste procentvise stigning i Skandinavien. Norge fastholder sin førerposition inden for elbilsalget, hvor 96,4 procent af de nye personbiler var elbiler i september, en stigning på 9,4 procentpoint. I Sverige var elbilandelen stabil med en mindre stigning på 0,1 procentpoint til 45,2 procent sammenlignet med sidste år.

"Den grønne omstilling kræver fortsat politisk opbakning for at sikre fremdrift i elbilsalget. I Norge har stærke incitamenter gjort elbiler til den klare favorit, mens markedet i Sverige stadig er udfordret efter at have sluppet deres incitamentsstruktur for tidligt. I Danmark ser vi heldigvis en fortsat positiv udvikling, men det er afgørende, at politikerne holder fast i langsigtede løsninger, så vi kan fortsætte den gode og grønne fremgang," siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Mobility Denmark udsender hver måned en pressemeddelelse om det skandinaviske bilsalg baseret på data fra bilstatistik.dk.

Artiklens Tags: