Elon Musk vil gøre xAI til modsvar på OpenAI (skaberne af ChatGPT) – men hvorfor?

Kan Musk virkelig udfordre sin tidligere virksomhed, OpenAI, med sit nye AI-firma xAI?

Elon Musk har gjort det igen. Denne gang vil han tage kampen op mod OpenAI, virksomheden han selv var med til at stifte tilbage i 2015. I denne uge holdt han et rekrutteringsevent i San Francisco for at tiltrække AI-ingeniører til sin nye virksomhed, xAI. Men det var ikke blot en rekruttering – det var også en chance for Musk til at gøre det klart, at xAI skal være et modsvar til OpenAI.

Musk stod på et lille kaffebord omgivet af nysgerrige tilskuere og fremhævede, hvordan xAI er hurtigere og mere effektivt end OpenAI. Han sammenlignede xAI’s arbejdsstil med et SR-71 jetfly, der kun har én strategi: fart. Men hvorfor er Musk så opsat på at skille sig ud fra OpenAI?

Musk og OpenAI’s fortid

Musk var en af grundlæggerne af OpenAI, men forlod virksomheden i 2018 efter en intern magtkamp. Siden da har han offentligt kritiseret OpenAI for at afvige fra sin oprindelige mission om at skabe AI, der skulle gavne menneskeheden. Ifølge Musk er OpenAI blevet for fokuseret på profit, hvilket han kaldte "lukket, profitmaksimerende AI" under eventet.

xAI som modsvar

På eventet, der blev afholdt i OpenAI's gamle hovedkvarter, forklarede Musk, at xAI skal være det modsatte af OpenAI – "de gode fyre" i AI-verdenen. Mens OpenAI har markeret sig med produkter som ChatGPT, er xAI stadig i opstartsfasen, men Musk satser stort på fremtiden for virksomheden. Han nævnte endda, at xAI vil gøre deres AI-modeller open source ni måneder efter lanceringen, hvilket vil sige, at alle kan få adgang til kildekoden.

Selvom xAI stadig er en lille aktør sammenlignet med OpenAI, har Musk store ambitioner. Han har allerede rejst 42 milliarder kroner til sin virksomhed og samarbejder med investorer som Sequoia Capital og Andreessen Horowitz. Til sammenligning har OpenAI netop lukket en rekordstor investeringsrunde på 46 milliarder kroner, men det ser ikke ud til at skræmme Musk.

Hvad er næste skridt for xAI?

Selvom Musk gerne vil positionere xAI som en udfordrer til OpenAI, er der stadig lang vej igen. xAI er mest kendt for deres Grok AI-model, som lige nu kan bruges på platformen X, tidligere kendt som Twitter. Men med Musk i spidsen og en stærk tro på, at xAI vil skabe kunstig intelligens, der gavner menneskeheden, er fremtiden for xAI stadig åben.

Så selvom Elon Musk og xAI har store ambitioner om at slå OpenAI af banen, må vi vente og se, om de kan leve op til løfterne.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: