En guide til at skifte bank

Få styr på din økonomi ved at vælge den rigtige bank

At skifte bank kan virke som en stor beslutning, men det behøver ikke at være besværligt. Hvis du er utilfreds med din nuværende bank eller blot vil undersøge, om der er bedre muligheder derude, så læs med her. Vi guider dig gennem processen og viser, hvordan du nemt kan finde en bank, der passer bedre til dine behov.

Hvorfor skifte bank?

Der kan være mange grunde til at overveje et bankskifte:

  • Bedre renter på opsparing og lån.
  • Lavere gebyrer.
  • Bedre kundeservice.
  • Flere digitale løsninger og bedre netbank.

Sådan vælger du den rigtige bank

  1. Undersøg markedet: Start med at tjekke, hvad de forskellige banker tilbyder. Der er stor forskel på, hvad banker kan tilbyde, både i form af produkter og service. Tjek hjemmesider og sammenlign priser på fx. Pengepriser.dk - de har gjort det let og overskueligt, og du kan sammenligne hvilke banker der er bedst for dig om du er studerende, single, par eller familie.
  2. Sæt dine behov i fokus: Overvej, hvad der er vigtigt for dig. Vil du have en bank med fysiske filialer, eller er du tilfreds med en ren netbank? Har du brug for personlig rådgivning, eller foretrækker du at klare det hele online?
  3. Sammenlign gebyrer og renter: Gebyrer og renter kan variere meget fra bank til bank. Vær opmærksom på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), som tager højde for alle omkostninger ved lån, inklusive renter og gebyrer. Det gør det nemt at sammenligne priserne på forskellige lån.

Hvad koster det at skifte bank?

Det koster normalt ikke noget at flytte sine indlånskonti, især hvis kontoen har været åben i mere end 12 måneder. Nogle banker kan dog tage gebyr for at flytte lån eller pensionsopsparinger. Sørg for at få en oversigt over eventuelle omkostninger, før du beslutter dig.

Tjekliste til bankskifte

For at gøre skiftet så glat som muligt, er her en tjekliste over de ting, du skal huske:

  • Oversigt over dine konti og seneste årsoversigt fra din nuværende bank.
  • Dankort, kreditkort og hævekort.
  • Legitimation, som pas eller kørekort.
  • Seneste oversigt fra Betalingsservice.
  • Liste over faste månedlige overførsler, fx husleje og abonnementer.
  • Pensionsoversigt.

Hvordan flytter du dine betalinger?

Når du skifter bank, skal dine faste betalinger som husleje og abonnementer også flyttes. Din nye bank kan hjælpe med at sørge for, at alle betalinger bliver overført korrekt. Det tager normalt omkring syv bankdage.

Hvornår skal du informere andre?

Din nye bank kan hjælpe dig med at give besked til arbejdsgivere og offentlige myndigheder om dit bankskifte. Husk også at vælge, hvilken konto der skal være din NemKonto.

Husk ÅOP

Et tip fra Fianans Danmark er, at være opmærksom på ÅOP. "Når du skal sammenligne priser på lån, er det bedste værktøj ÅOP – de Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP tager højde for alle omkostninger på lån – både renter, stiftelsesprovision, løbende provision og gebyrer. Derfor gør ÅOP det nemt at sammenligne priserne på forskellige lån."

At skifte bank behøver ikke at være kompliceret. Ved at følge vores guide og bruge tjeklisten, kan du sikre dig, at overgangen bliver så glat som muligt. Undersøg dine muligheder, og vælg den bank, der bedst opfylder dine behov.

For flere detaljer og hjælp til at sammenligne banker, besøg Pengepriser.dk.

Artiklens Tags: