En ren pengemaskine: Så meget kan du tjene på dit sommerhus

Nye beregninger viser, hvor mange penge du kan få ud af at udleje sommerhuset i feriesæsonen

Er du sommerhusejer – eller drømmer du om at blive det? Så er der potentielt mange penge at hente, hvis du er villig til at dele nøglerne med andre i nogle uger om året.

Ifølge nye beregninger fra Nordea kan udlejning af dit sommerhus være en lukrativ forretning, især i en tid hvor mange søger ferie i Danmark.

Det skriver B.T..



150.000 kr. i indtægt – og lav skat

Ifølge boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea kan man som sommerhusejer få en betydelig ekstraindtægt ved at leje ud.

Hun har regnet på, hvad det giver at udleje sit sommerhus i 15 uger om året til enten 5.000 eller 10.000 kroner pr. uge.

Vælger man at udleje gennem et bureau og opnår en samlet lejeindtægt på 150.000 kroner, vil man kunne beholde 129.700 kroner efter skat og fradrag.

"Vælger man at udleje sommerhuset gennem et bureau, har man først et bundfradrag på 47.900 kr. i 2024, og derefter beskattes man kun af 60 pct. af den resterende indkomst som kapitalindkomst," forklarer Lise Nytoft Bergmann.

Det svarer til en effektiv beskatning på omkring 14 procent.

Udlejning støtter også lokalområdet

Men det er ikke kun pengepungen, der nyder godt af udlejning.

"For ud over at give en økonomisk fordel til ejeren, er udlejning også godt for lokalområdet. Det handler om at holde liv i de lokale købmænd, iskiosker og aktiviteter i området," siger Lise Nytoft Bergmann.

Udlejning kan altså være med til at holde værdien af dit sommerhus oppe – og samtidig støtte den lokale økonomi.

Bureau eller Airbnb?

Vil du stå for udlejningen selv, skal du være opmærksom på, at bundfradraget falder til 13.100 kroner. Til gengæld sparer du gebyrer til bureauet, som kan tage op til 40 procent af lejeindtægten.

"Men hvis man benytter et bureau, har man normalt mulighed for at markedsføre sommerhuset bredere, end hvis det kun er venner og kolleger, der lejer det," siger boligøkonomen.

Mange vælger i dag platforme som Airbnb, der typisk har lavere gebyrer og giver ejeren mere fleksibilitet.

Artiklens Tags: