Er du pensionist? Så kan du få en skattefri pengepræmie

Så kan du være berettiget til en skattefri seniorpræmie. Her får du overblikket over, hvordan du kan få op til 46.868 DKK ekstra det første år

Hvad er seniorpræmien?

Seniorpræmien er et skattefrit engangsbeløb, du kan modtage, hvis du vælger at arbejde videre, efter du har nået folkepensionsalderen. Det er en belønning for at blive på arbejdsmarkedet og kan udbetales i op til to år, hvis du fortsætter med at arbejde i denne periode.

Du kan få præmien uanset, om du vælger at begynde at modtage folkepension eller udskyder det.

Betingelser for at få seniorpræmien

For at få seniorpræmien, skal du opfylde flere krav, der hovedsageligt drejer sig om, hvor mange timer du arbejder, og hvilken løn du har. Lad os se nærmere på betingelserne for de to år.

Seniorpræmie for første år

Hvis du arbejder det første år efter, du når folkepensionsalderen, kan du få en seniorpræmie på 46.868 DKK i 2024. For at kvalificere dig skal du:

  • Være født den 1. januar 1954 eller senere.
  • Arbejde mindst 1.560 løntimer i løbet af 12 måneder (det svarer til ca. 30 timer om ugen).
  • Have en gennemsnitlig månedlig timeløn på mindst 136,81 DKK i 2024.

Hvis du arbejder mere end 30 timer om ugen, kan du nå de nødvendige timer på kortere tid.

Seniorpræmie for andet år

Ønsker du at fortsætte med at arbejde i det andet år efter, du har opnået folkepensionsalderen, kan du optjene yderligere en seniorpræmie på 27.898 DKK i 2024. Kravene er de samme som for det første år:

  • Mindst 1.560 arbejdstimer over 12 måneder.
  • En gennemsnitlig timeløn på mindst 136,81 DKK.

Det er ikke nødvendigt at have fået den første seniorpræmie for at være berettiget til den anden.

Hvordan udbetales seniorpræmien?

Hvis du er lønmodtager, får du automatisk din seniorpræmie udbetalt to måneder efter, optjeningsperioden er slut. For det andet år sker udbetalingen to år og to måneder efter, du har nået folkepensionsalderen.

Er du selvstændig, skal du selv søge om seniorpræmien via Borger.dk. Ansøgningen kan tidligst sendes ét år efter, du har opnået folkepensionsalderen.

Er det værd at arbejde videre?

Hvis du har lyst og mulighed for at arbejde videre efter folkepensionsalderen, er seniorpræmien en god økonomisk bonus. Det skattefrie beløb kan give en fin ekstra indtægt, som du kan bruge, som du ønsker – og det er uden at skulle bekymre dig om skat på beløbet.

Vil du vide mere eller søge om seniorpræmien? Besøg Borger.dk eller læs mere hos Ældresagen her.

Artiklens Tags: