Erik blev millionær som 33-årig: Her er hans simple plan

Erik Smolinski begyndte at investere som studerende og er nu økonomisk uafhængig i sine tidlige 30'ere.

Erik Smolinski kom tidligt ind på aktiemarkedet – og som 33-årig arbejder han nu som trader og betragter sig selv som økonomisk uafhængig. Han har bygget sin formue op med en enkel strategi, som han nu deler.

For Erik var det afgørende at spare op, investere og arbejde på at få højere løn i sit job.

Sådan begyndte det

Erik begyndte at investere allerede i gymnasiet. En lærer gav ham idéen om at bruge penge fra deltidsjob på aktiemarkedet. Han gik på biblioteket, lånte bøger om investering og begyndte at lære de grundlæggende begreber. Kort tid efter købte han sine første aktier – og i dag er han millionær.

Under sin studietid arbejdede han i forskellige job for at investere sin indtjening. Han og en ven reparerede f.eks. ødelagte biler og solgte dem. Efter sin eksamen kom han i Marinekorpset og fortsatte med at handle aktier. Nu betragter han sig selv som økonomisk uafhængig med en nettoformue på syv cifre.



Eriks vej til økonomisk frihed

Som trader og vært på en investeringskanal på YouTube tror Erik på, at der er nogle grundlæggende principper, der gør de fleste økonomiske mål mulige – især hvis man starter tidligt nok.

Han har udviklet en totrinsplan kaldet “Roadmap to Financial Freedom”, som beskriver de vigtigste skridt til at opbygge rigdom. Her er hans tre vigtigste råd:

  1. Spar op:
    Det er umuligt at opbygge en formue uden at spare op. Smolinski understreger, at man skal begynde at spare, uanset om det kun er 10 kroner om måneden. Det handler om at opbygge vanen.
  2. Invester:
    Når du har sparet penge op, skal du ikke lade dem stå på en bankkonto. Investeringen er det, der starter renters rente-effekten, og jo tidligere det sker, jo bedre.
  3. Øg din indkomst:
    Jo højere indkomst, desto mere kan du investere. Det kan enten ske gennem lønforhøjelser eller ved at starte en sideforretning.

Sådan investerer du smart

Når du har fået styr på opsparing og indkomst, er næste skridt at åbne en investeringskonto.

At investere konsekvent er lige så vigtigt som beløbet. Den nemmeste måde at gøre det på er at opsætte automatiske indbetalinger, så du ikke fristes til at bruge pengene på kortsigtede fristelser.

"Det kræver tålmodighed, men over tid vil du nå dine mål hurtigere, end du tror,"

Afslutter han ifølge BusinessInsider.