Et skridt tættere på mars: SpaceX Starship-raket har succesfuld test

SpaceX's seneste test af Starship-raketten bringer drømmen om Mars-missioner tættere på virkelighed.

SpaceX har gjort det igen. Søndag lancerede virksomheden sin femte testflyvning af Starship-raketten. Ved at bruge arme fra SpaceX's affyringstårn formåede de at gribe den mere end 20 etager høje booster – en teknologisk bedrift, der bringer virksomheden tættere på deres ultimative mål om at skabe en fuldt genanvendelig raket.

En stor milepæl for rumfartsteknologi

Opsendelsen af Starship skete kl. 08:25 ET fra SpaceX’s Starbase-facilitet i Texas. Blot syv minutter efter affyringen vendte boosteren tilbage til jorden og blev fanget af affyringstårnets arme – en dramatisk og banebrydende præstation, som SpaceX har arbejdet hen imod i årevis.

“Er det en joke?” udbrød SpaceX’s kommunikationschef Dan Huot under virksomhedens livestream. Han fortsætter: “Det, vi lige har set, lignede ren magi.”

Det er en vild innovation, som nu markerer en ny æra for rumfart og SpaceX's mission.



Starship’s banebrydende design

Starship er ikke blot en teknologisk bedrift – det er også verdens højeste og kraftigste raket. Når den står fuldt samlet på Super Heavy-boosteren, er Starship 397 fod høj (ca. 121 meter) og har en diameter på 30 fod (ca. 9 meter). Selvom der ikke var mennesker om bord på denne testflyvning, understreger SpaceX's ledelse, at de planlægger mange flere ubemandede testflyvninger, før der tilføjes en besætning til missionerne.

Starship fløj på tværs af halvdelen af kloden og landede senere i Det Indiske Ocean, endnu en milepæl for virksomheden.

Læs også: Hvad tjener en astronaut?

Fremtidens rumrejser er tættere på

Med denne succesfulde opsendelse og landing viser SpaceX, at de fortsat er på forkant med innovation inden for rumfartsteknologi. Den dramatiske fangst af boosteren ved hjælp af affyringstårnet bringer virksomheden endnu tættere på at skabe en raket, der er genanvendelig, hvilket vil reducere omkostningerne og øge tilgængeligheden for fremtidige rumrejser.

SpaceX's Starship er uden tvivl en game-changer, og hvis denne innovation fortsætter med at udvikle sig som planlagt, vil det kunne revolutionere, hvordan vi tænker på og gennemfører rumrejser i fremtiden.

Læs mere om dette på CNBC her.