Ferieboliger som alternativ investering

Ferieboliger er ikke noget nyt fænomen. Men takket være internettet og innovative iværksættere er denne sektor blevet revolutioneret på samme måde som taxaindustrien blev af Uber og Lyft. I stedet for hoteller vælger mange nu at booke ferieboliger gennem apps.

Her opstår dog en udfordring: kvaliteten af oplevelsen kan variere meget, da den ofte afhænger af den individuelle vært og boligens vedligeholdelse.

Udfordringer ved at eje en feriebolig

For dem, der ejer en feriebolig, kan det være en krævende opgave at håndtere ejendommen – især når man skal sørge for klargøring før og efter hver lejer. Derudover begynder flere kommuner at regulere korttidsudlejninger, og reglerne kan variere meget fra sted til sted. Mange steder har regler, der fokuserer på ejerens ansvar, offentlig sundhed og sikkerhed, samt at forhindre misbrug af ejendommen. Disse reguleringer kan gøre det besværligt for individuelle ejere at administrere deres ejendom effektivt.

Passiv investering i ferieboliger

For at løse disse udfordringer er passive investeringer i ferieboliger begyndt at vinde frem. Firmaer, der specialiserer sig i denne sektor, rejser kapital for at opkøbe og administrere porteføljer af kvalitetsferieboliger. Disse firmaer sørger for at håndtere reguleringer og drage fordel af stordriftsfordele, hvilket sikrer en konsistent og høj kvalitet, der minder om luksushoteller. Dette bygger tillid hos kunderne og skaber grundlag for gentagne bookinger.



Sådan fungerer investering i ferieboliger

Kapitalen fra investorer bruges til at opbygge en portefølje af ferieboliger i populære feriedestinationer. Ved at professionalisere ferieboligmarkedet og anvende avanceret teknologi til opkøb kan disse firmaer skabe et stærkt brand, på samme måde som store hotelkæder gør. Afkastet fra disse investeringer kan være op til tre gange højere end fra traditionelle udlejningsboliger.

De fleste investeringsselskaber rejser mellem 350 og 700 millioner kroner (50-100 millioner dollars) og tilbyder et månedligt afkast til investorerne. Når investorerne har fået deres oprindelige investering tilbage, deles overskuddet normalt 75/25, hvor 75 % går til investorerne.

Afkast ud over aktiemarkedet

Disse investeringer klassificeres som private alternative investeringer, med en bindingsperiode på 3-5 år. Investorer kan forvente en foretrukken månedlig udbetaling og derefter en andel af overskuddet, indtil de opnår et årligt afkast på 17 %. Efter denne grænse ændres profitdelingen, så investoren modtager 25 % af overskuddet.

Er ferieboliginvestering noget for dig?

Ferieboliger kan være følsomme over for økonomiske udsving og forbrugernes forbrugsmønstre. I tider med økonomisk tilbagegang klarer ejendomme med stærkt brand og dygtig ledelse sig bedre, mens uafhængige ejere kan kæmpe. Hvis du ikke selv har kapaciteten til at administrere ferieboliger, kan det være en god idé at investere i et firma, der har styr på det.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: