Fintech-startup revolutionerer cannabisindustrien med compliance-software

Green Check hjælper 11.000 cannabisvirksomheder med at få adgang til det amerikanske finanssystem gennem compliance-software, der håndterer $1 milliard i lovlige cannabis-salg hver måned.

I februar 2016 befandt Kevin Hart, tidligere CEO for Apple-reparationsfirmaet Tekserve, sig i en boks fyldt med millioner af dollars i kontanter i Oakland, Californien. Kontanterne stammede fra Harborside, en af USA's første medicinske cannabisdispensarer, men selvom pengene var fra lovlige salg i Californien, blev de stadig betragtet som ulovlige på føderalt niveau.

Kevin Hart, nu 65 år og medstifter af Green Check, et Florida-baseret cannabisbanking compliance-firma, var der for at hjælpe Harborside med at udvikle et betalingssystem. Han indså hurtigt, at den manglende adgang til det amerikanske finanssystem var et enormt problem for cannabisvirksomheder som Harborside, da føderal lovgivning stadig anser cannabis som ulovligt.

Manglen på bankadgang

Selvom cannabis er lovligt i 38 stater, hvoraf 25 tillader rekreativt brug, betyder den føderale lovgivning, at de fleste banker og betalingsudbydere nægter at arbejde med cannabisvirksomheder. Størstedelen af salgstransaktionerne – omkring 75% – foregår derfor i kontanter. I en industri, der forventes at generere næsten 230 milliarder kroner i salg i år, er det en enorm udfordring.

Hart så dog ikke dette som et pengeproblem, men som et dataproblem. Han og hans medstiftere udviklede derfor Green Check, en compliance-software, der hjælper cannabisvirksomheder med at overholde statslovgivning og derved gøre det muligt for banker at arbejde med dem uden at bryde anti-hvidvaskningslovgivningen.



Hvordan Green Check virker

Green Check's software integreres med cannabisdispensarers betalingssystemer og samler data om lagerbeholdning, ordrer og salg. Dette sikrer, at alle transaktioner er lovlige, og informationen sendes derefter videre til banker for at sikre, at de overholder føderal lovgivning.

Hver måned verificerer Green Check lovligheden af cirka 7 milliarder kroner i cannabis-salg. De har samarbejdsaftaler med over 150 finansielle institutioner, der bruger softwaren til at håndtere bankkonti for mere end 11.000 cannabisvirksomheder.

Fremtiden for Green Check

Selvom USA's SAFE Banking Act, der ville give cannabisvirksomheder lettere adgang til det finansielle system, ikke er blevet vedtaget, er Hart ikke bekymret. Han forudser, at flere regler og skattekrav vil følge, hvilket vil skabe endnu større behov for compliance-software som Green Check.

Hart er overbevist om, at hans forretning vil fortsætte med at vokse, også hvis cannabis en dag bliver fuldt lovligt på føderalt niveau.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: