Huspriserne i Europa: Hvad koster det at købe bolig i de forskellige lande?

Boligmarkedet i Europa tilbyder mange forskellige muligheder, fra travle bycentre til rolige forstæder. er giver vi et overblik over, hvad det kan koste at købe en bolig i forskellige EU-lande.

Østrig

At købe en ny bolig i Østrig kan koste omkring 3.673 kr. Kvadratmeterprisen varierer mellem 36.700 kr. for nye boliger og cirka 27.900 kr. for eksisterende boliger. For udlændinge uden opholdstilladelse kan det dog være lidt sværere at købe ejendom, da der kræves særlige tilladelser og opfyldelse af betingelser som at bo i ejendommen i mindst tre år.

Belgien

En bolig i Belgien kan koste omkring 2.313.000 kr., hvilket svarer til en kvadratmeterpris på cirka 23.000 kr. Priserne er naturligvis højere i tætbefolkede provinser som Brabant, Antwerpen og Bruxelles, hvor kvadratmeterprisen kan nå op på 30.000 kr.

Bulgarien

Bulgarien har nogle af de laveste huspriser i Europa med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 12.300 kr. Det betyder, at en bolig på 100 kvadratmeter kan koste omkring 1.230.000 kr.



Danmark

I Danmark kan kvadratmeterprisen svinge fra 23.000 kr. for nye boliger til 18.400 kr. for eksisterende boliger. Dette betyder, at en 100 kvadratmeter stor bolig kan koste op til 2.314.000 kr. For udlændinge kan det være svært at købe bolig i Danmark, da der kræves særlig tilladelse, medmindre man har boet her i landet i mere end fem år eller har en opholds- eller arbejdstilladelse.

Grækenland

I Grækenland kan udlændinge drage fordel af landets gyldne visumprogram ved at købe ejendom for mindst 1.865.000 kr. I gennemsnit koster boliger her omkring 2.700.000 kr.

Italien

Italien er kendt for sine ikoniske byer som Venedig og Milano, hvor kvadratmeterprisen kan nå op på 33.300 kr. Den gennemsnitlige boligpris i Italien ligger dog på 1.414.000 kr., hvilket gør det til en attraktiv destination for boligkøbere.

Portugal og Spanien

Portugal har afsluttet sit gyldne visumprogram, men Spanien fortsætter med at tilbyde dette program, hvor investorer kan opnå opholdstilladelse ved at investere mindst 3.729.000 kr. i ejendom. I Spanien er den gennemsnitlige pris for nye boliger omkring 1.332.000 kr.

Schweiz

Schweiz har meget høje kvadratmeterpriser, der kan nå op på 99.000 kr. Desuden kræves der en særlig tilladelse fra myndighederne for, at udlændinge kan købe ejendom i landet.

Dette er blot et udpluk af de forskellige prisniveauer, man kan forvente, når man kigger på boligmarkedet i Europa. Hvert land har sine egne regler og restriktioner for udlændinge, så det er vigtigt at undersøge de specifikke krav, inden man begynder boligjagten. Boligmarkedet udvikler sig også hele tiden, så selvom disse priser er under et år gamle, kan det allerede have ændret sig.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: