Hvad er chancerne for, at aktierne fortsat stiger? Ret gode

Tech-aktierne stiger fortsat, og selvom der er mange udfordringer i verden, ser aktiemarkedet ud til at fortsætte sin opadgående rejse.

Krigene i Ukraine og Mellemøsten raser. Det kommende præsidentvalg i USA kan skabe stor uro. Oliepriserne stiger, og 10-årige statsobligationer ser også ud til at stige.

Alligevel har aktierne været i bullmarked i to år og er steget næsten 62%. Mandag steg S&P-indekset med 0,77%. Den legendariske investor John Templeton beskrev engang denne udvikling således:

"Bull-markeder fødes i pessimisme, vokser i skepsis, modnes i optimisme og dør i eufori."

Vi har endnu ikke set den skæbnesvangre eufori, og der er masser af dårlige nyheder i overskrifterne.

Men til trods for de dårlige nyheder er det ikke noget, der i stor stil har skræmt investorerne.

Kan de gode tider fortsætte?

Der er en god chance for, at aktierne vil blive ved med at stige. Sam Stovall, chefstrateg hos CFRA Research, påpegede i en rapport ifølge Forbes, at

"alle 14 bullmarkeder siden 1947 har genvundet en median på 194% af de tidligere bear-markedstab"

Dette antyder, at dette bullmarked kan have mere at give af, ifølge historiske data.

Udsigterne for indtjening er også opmuntrende. Goldman Sachs har hævet deres indtjening pr. aktie-prognose for S&P 500 fra $256 til $268. Den amerikanske økonomi voksede hurtigere end forventet i andet kvartal i år, hjulpet af stærkt forbrug.



Teknologi fører an

Kunstig intelligens har været en stor drivkraft for teknologisektoren, som fortsat er markedsleder. Tænk på virksomheder som Nvidia, Supermicro og Vistra. Men en undersøgelse fra Bespoke Investment påpegede, at deltagelsen i markedet er bredere end mange tror. Eksempelvis er General Electrics tre afdelinger (aerospace, energiproduktion og sundhed) steget henholdsvis 350%, 100% og 50% under dette bullmarked.

Informationsteknologisektoren har afgivet det højeste antal positive indtjeningsprognoser af alle S&P 500’s 11 sektorer, med 25, hvilket er langt over sektorens gennemsnit for de seneste fem og ti år.

Med så positive udsigter er det svært at se, hvordan denne opadgående tendens skulle stoppe lige foreløbig.

Artiklens Tags: