Hvad tjener en maler? Løn i 2024

En malers arbejde er langt mere end blot at påføre maling på vægge. Men hvad laver en maler egentlig, og hvad kan du forvente i løn som nyuddannet maler? Læs videre og bliv klogere på malerfaget.

Går du og drømmer om, at blive en maler? Så er denne artikel for dig!

En maler spiller en afgørende rolle i det sidste trin af bygge- eller renoveringsprocessen. Deres arbejde er med til at forvandle både indvendige og udvendige overflader og bidrager til at skabe harmoni i hjemmet. Men en malers opgaver omfatter meget mere end blot at påføre maling. De er ansvarlige for at behandle forskellige overflader, hvilket kan involvere alt fra vægge og lofter til facader. Jobbet som maler byder på mange forskellige arbejdsopgaver, som gør ikke en dag er ens!

Malerarbejdet indebærer brug af forskellige redskaber og værktøjer for at sikre den rette tekstur og finish. En af de primære opgaver er påføring af f.eks maling, lak, vægstoffer eller forseglingsmidler. Ofte kræver opgaven også forberedelse af overflader, hvilket kan inkludere pudsning og slibning af vægge for at fjerne gammel maling eller andre materialer, især i forbindelse med ældre bygninger. Dette forberedende arbejde er vigtigt for at sikre, at den nye maling kan hæfte ordentligt og give et jævnt og holdbart resultat.



En maler arbejder ofte tæt sammen med andre faggrupper som tømrere, murere og elektrikere for at sikre, at alle overflader bliver behandlet korrekt.

Fra planlægning til samarbejde

Planlægning og samarbejde er vigtige elementer i en malers hverdag. Før arbejdet begynder, kræver det, at maleren vurderer og planlægger, hvilke materialer og teknikker der er nødvendige for at opnå det ønskede resultat. Samarbejde med andre fagfolk på byggepladsen er afgørende for at sikre, at arbejdet bliver udført korrekt og i den rette rækkefølge.

Løn som maler: Hvad kan du forvente?

Som nyuddannet maler kan du forvente en startløn på omkring 29.000 kroner om måneden før skat. Med tiden, og efterhånden som du opnår erfaring og eventuelt specialiserer dig inden for visse områder, kan din gennemsnitsløn stige til cirka 35.000 kroner om måneden før skat, inklusive pension og tillæg.

Du kan læse mere omkring maler jobbet på Randstad her