Hvad tjener en politimand i Danmark? Løn i 2024

Er du nysgerrig på, hvad en politibetjent tjener? Læs med her og find ud af hvad svaret er.

Lønnen for en politimand afhænger af flere faktorer såsom anciennitet, stedtillæg og arbejdsforhold som fx arbejde uden for normal arbejdstid. Her giver vi et overblik over, hvad du kan forvente at tjene som politimand, både som nyuddannet og med flere års erfaring.

Politibetjent på prøve

Som nyuddannet politibetjent starter man som "politimand på prøve" i to år og fire måneder. I denne periode er lønnen fastsat til 28.729,58 DKK om måneden (2024-niveau), og dette er baseret på det højeste stedtillægsområde.

Løn efter fastansættelse

Efter prøveperioden stiger lønnen afhængigt af det stedtillægsområde, du er ansat i. Her er eksempler på lønninger ved fastansættelse:

  • Stedtillæg II: 29.577,42 DKK
  • Stedtillæg VI: 31.094,58 DKK

Stedtillæg er en kompensation for at arbejde i dyrere områder som fx storbyer, hvor leveomkostningerne er højere.



Løn med 7-12 års anciennitet

Efter syv års tjeneste som politibetjent stiger lønnen yderligere. Her er nogle eksempler på lønninger for en politibetjent med 7-12 års erfaring:

  • Stedtillæg II: 31.624,33 DKK
  • Stedtillæg VI: 32.788,33 DKK

Denne stigning i løn reflekterer den erfaring og ansvar, man opnår gennem flere års arbejde.

Ekstra tillæg for arbejde uden for normal arbejdstid

For mange politifolk indebærer arbejdet skiftende arbejdstider, hvilket også giver ret til ekstra tillæg. Hvis man arbejder i tidsrummet fra kl. 17:00 til 06:00 eller i weekender og på helligdage, modtager man et tillæg på 25 % af timelønnen. Politibetjente, der arbejder i beredskabet og har kontinuerlig skiftetjeneste, kan desuden optjene op til 4.000 DKK ekstra om måneden i særlige ydelser.

Politimandens løn afhænger både af stedtillæg, anciennitet og ekstra tillæg for arbejde uden for normal arbejdstid. Som nyuddannet starter man med en løn på omkring 28.729 DKK, men denne kan stige til over 32.000 DKK, når man har flere års erfaring. For politifolk i beredskabet eller med skiftende arbejdstider kan tillæggene hæve den månedlige indkomst yderligere.

Læs mere om lønnen som politibetjent hos Politiforbundet her.

Artiklens Tags: