Hvad tjener en revisor? Se gennemsnitslønnen for 2024 her

Revisorer spiller en afgørende rolle i virksomhedernes økonomi, men hvad tjener de egentlig? Her får du et overblik over den gennemsnitlige løn for revisorer i Danmark i 2024.

Revisorens ansvar og opgaver

Revisorer er eksperter i tal og regnskaber. Deres primære opgave er at sikre, at virksomhedernes økonomi er i orden, og at regnskaberne stemmer overens med lovgivningen.

Dette indebærer at analysere regnskaber, identificere fejl eller mangler, rådgive om økonomiske strategier og sikre, at skatteregler og andre love overholdes.

Revisorer arbejder både med private virksomheder og privatpersoner, de er ofte involveret i strategiske beslutninger, der kan påvirke virksomheders fremtidige vækst og udvikling.

Udfordringer og fordele ved revisorfaget

Revisorfaget er præget af perioder med høj arbejdsmængde, særligt i forbindelse med årsregnskaber. Dette kan betyde lange arbejdstimer og et stort pres for at sikre, at alt er korrekt og indsendt til tiden. Samtidig er det et fag, hvor detaljeorientering og nøjagtighed er altafgørende, hvilket gør jobbet udfordrende, men også tilfredsstillende for dem, der trives med struktur og systematik.



For mange revisorer er jobbet givende, da det giver mulighed for at arbejde tæt sammen med virksomheder og have en direkte indflydelse på deres økonomiske beslutninger. Desuden er der mulighed for at specialisere sig i forskellige områder.

Gennemsnitlig løn for revisorer i 2024

Ifølge data fra Jobindex ligger den gennemsnitlige bruttomånedsløn for en revisor i Danmark i 2024 på 47.000 kr. Lønnen kan variere afhængigt af erfaring, specialisering og arbejdsplads, men dette tal giver et godt indblik i, hvad man kan forvente at tjene som revisor i Danmark.