Hvor meget tjener en ejendomsmægler? Løn i 2024

Har du nogensinde overvejet en karriere som ejendomsmægler? Det kan være en lukrativ vej, men hvad kan du egentlig forvente at tjene? Læs med og få svaret.

Lønnen varierer meget afhængigt af erfaring, geografi og hvor meget du sælger. Her er, hvad du skal vide, hvis du overvejer at gå ind i ejendomsmæglerbranchen.

Hvad tjener en nyuddannet ejendomsmægler?

Som nyuddannet ejendomsmægler starter lønnen på omkring 25.000-35.000 kr. om måneden. Denne løn afhænger af, hvor du arbejder, og hvilket område du er ansat i. For eksempel kan ejendomsmæglere i store byer som København og Aarhus ofte forvente en højere startløn sammenlignet med mindre byer.

Udover grundlønnen er provision en vigtig del af indtjeningen for ejendomsmæglere. Det betyder, at din evne til at lukke salg tidligt i karrieren kan booste din indkomst. Jo flere ejendomme du sælger, jo højere bliver din samlede løn.

Erfaring betaler sig

Når du har opnået nogle års erfaring, vil din løn typisk stige. Erfarne ejendomsmæglere kan forvente en månedsløn mellem 40.000-60.000 kr., afhængigt af deres præstationer. Det er især provisionen, der kan løfte lønnen, hvis du formår at bygge en solid kundebase og skabe gode salg.

Med erfaring kommer også muligheden for at forhandle sig til en højere grundløn. Ejendomsmæglere, der arbejder for større firmaer eller specialiserer sig i dyre ejendomme, kan ofte opnå en højere samlet indkomst.

Ejendomsmæglere med egen virksomhed

Har du mod på at starte din egen ejendomsmæglervirksomhed? Det kan føre til endnu højere indtægter, men kommer også med større ansvar og økonomiske risici. Ejendomsmæglere med egen virksomhed kan tjene fra 70.000 kr. om måneden og opefter, afhængigt af virksomhedens succes og mængden af salg.

Dog skal du også tage højde for udgifter til drift af virksomheden, såsom markedsføring, husleje til kontorer og eventuelle ansatte.

Gennemsnitlig løn for ejendomsmæglere i Danmark

Den gennemsnitlige månedsløn for ejendomsmæglere i Danmark ligger på 41.500 kr.. Dette tal er en kombination af grundløn og provision, og som tidligere nævnt, kan indtjeningen variere meget fra mægler til mægler. Geografisk placering, erfaring og salgstalent spiller en stor rolle i, hvor meget en ejendomsmægler kan tjene. Ejendomsmæglerens løn afhænger i høj grad af deres evne til at lukke salg og skabe relationer til kunder.

Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis du overvejer en karriere som ejendomsmægler, er det vigtigt at være klar over, at lønnen i høj grad afhænger af præstation og salg. Det kræver hårdt arbejde at bygge en solid karriere, men med dedikation og et godt netværk kan det være en indbringende vej.

Er du klar til at satse på ejendomsmæglerkarrieren? Med potentiale for en høj løn, men også stor konkurrence, er det en udfordrende, men givende vej at gå.

Læs mere om løn som ejendomsmægler hos Indkomsten her.