Hvordan Apple Vision Pro kan revolutionere politiets overvågning

Politiet i Californien tester i øjeblikket Apples nye Vision Pro-headset. Kan det blive et af deres vigtigste redskaber i fremtiden?

Apples nyeste teknologi, Vision Pro, er allerede i hænderne på politiet i Californien. Orange County Sheriff’s Department har taget det første skridt mod at integrere de avancerede mixed-reality-headsets i deres overvågningsarbejde. Ideen er, at betjentene skal kunne bruge Vision Pro til at få adgang til live-overvågningsdata, kriminelle databaser og kortlægning – alt sammen fra hvor som helst, de befinder sig.

I august testede Orange County en tidlig version af Vision Pro, hvor politiet kunne skabe en virtuel version af deres Real-Time Operations Center. Her kunne de trække på data som nummerpladescanninger, mobiltelefonoplysninger og tidligere kriminelle hændelser. Alt sammen i et virtuelt miljø, hvor betjentene kan bevæge sig rundt og tilgå information, uden at skulle sidde foran flere skærme i et kontrolrum.

Fremtiden for politiets teknologi?

Dave Fontneau, it-chef for Orange County Sheriff’s Department, har udtalt, at Vision Pro åbnede op for nye muligheder for overvågning og planlægning. Med headsettet på kunne han manipulere med kort og live-data i et 3D-miljø og placere betjente, som var de brikker på et skakbræt. Selvom Vision Pro stadig er for tung til brug ude i felten, har Apple allerede planer om at lave en lettere version. Det kunne betyde, at betjente fremover kan bruge augmented reality-funktioner til at få oplysninger om kriminalitet i nærområdet direkte i deres synsfelt.



Fontneau har også afsløret, at han og hans team snart skal på træningsdag hos Apple i Cupertino for at lære mere om, hvordan Vision Pro kan bruges i politiets arbejde. Apple har tidligere samarbejdet med politiet om projekter, og nu undersøger man også muligheden for at erstatte de tunge computere i politibiler med Apples CarPlay-system, der effektivt fungerer som iOS i bilen.

Vision Pro’s potentiale i overvågning

Selvom Orange County er blandt de første, der tester Vision Pro i en politimæssig sammenhæng, er de ikke alene. Los Angeles Police Foundation har investeret 135.000 kr. i Vision Pro-headsets til Los Angeles Police Department (LAPD). De håber på, at teknologien kan forbedre overvågningen og hjælpe betjente med at få kritiske oplysninger, mens de holder fokus på deres omgivelser.

Vision Pro kan også gøre det lettere at identificere mønstre og potentielle kriminelle aktiviteter gennem 3D-visualiseringer af live-feed fra overvågningskameraer.

Apple har endnu ikke kommenteret på deres samarbejde med politiet, men Vision Pro ser ud til at være en teknologi, der kan revolutionere politiets måde at arbejde på.

Se det originale indhold her.