Hvorfor dine intentioner ikke er nok: Hemmeligheden bag personlig økonomi

Intentioner kan være kraftfulde, men uden handling ændrer de intet.

Intention uden handling fører ingen steder. Selvom handling uden intention kan munde ud i mindre end det mulige, fører intentioner uden handling til ingenting.

Intentioner og retning

Vores fremtidige handlinger er oftest en afspejling af vores nuværende adfærd og den retning, vi allerede er på vej i. Selvom vi lever i en tid, hvor det kan være fristende at fokusere på håb og drømme, fastslog Sir Isaac Newton allerede i 1687, at

“et objekt i hvile forbliver i hvile, og et objekt i bevægelse forbliver i bevægelse…”

Men heldigvis tilføjede Newton også, at vores retning kan ændres, når vi påvirkes af en ubalanceret kraft – og denne kraft kan være os selv, hvis vi vælger at handle.

På sociale medier kan det føles som om, vi fejrer intentioner og drømme, før de er blevet til virkelighed. Det er som om, vi værdsætter formen frem for funktionen – æstetikken over det praktiske. Men intentioner uden handling er kun halve løfter til os selv.

Hvorfor intentioner stadig er vigtige

Intentioner har dog værdi. Intentioner fungere som træning for fremtidige positive handlinger. Man kan bruge intentioner som mentale forberedelser til handlinger med mønstre som:

“Når situation X opstår, vil jeg gøre Y for at nå mit mål.”

Vi er bedre i stand til at planlægge og handle på vores planer, når vi bruger vores fantasi til at forestille os vores fremtidige, ideelle selv. Vores intentioner kan altså være nyttige, men kun i det omfang, de fører til en ændring i vores retning.



Når intentioner og handlinger mødes

Når intentioner og handlinger er i overensstemmelse, kan det ændre verden. Joel A. Barker, der gjorde begrebet “paradigmeskifte” populært, sagde ifølge Forbes:

“Vision uden handling er blot en drøm. Handling uden vision spilder tiden. Vision med handling kan ændre verden.”

Tænk på en intention i dit økonomiske liv, som ikke stemmer overens med den retning, du har fulgt indtil nu – din nuværende adfærd. Måske har du gentagne gange sagt, “Jeg vil…” men endnu ikke gjort noget ved det. Vælg én ting, som du vil handle på, da konkurrerende intentioner ofte kan føre til handlingslammelse.

Handlingen kommer først

Mange tror fejlagtigt, at vejen til succes starter med den rigtige indstilling, efterfulgt af teknikker, og til sidst handling. Men sandheden er, at al succes starter med handling. Handlingen former vores holdning og forbedrer vores teknik.

Så hvad er din intention? Skal du:

  • Spare mere op?
  • Bruge mindre?
  • Søge hjælp?
  • Købe livsforsikring?
  • Genoverveje eller omlægge din portefølje?

Og vigtigst af alt: Hvad er det næste skridt, der vil ændre din retning og bringe dig tættere på at realisere dine bedste intentioner?