Iværksætterboom: Haliey Welch omdanner 'Hawk Tuah' hændelse til top 5-podcast

Haliey Welch tog verden med storm med sit meme, men det er hendes forretningstalent, der sikrer hende vedvarende succes.

Haliey Welch, skaberen bag det virale "Hawk Tuah"-meme, har formået at forvandle sin internetberømmelse til en succesrig podcast. Hendes nye show, "Talk Tuah", er nu i top fem på Spotifys podcast-hitliste, og hendes kreative evne til at holde trenden i gang har skabt interesse i flere måneder.

Fra TikTok til podcast-succes

Welch, en 21-årig kvinde fra den lille by Belfast, Tennessee, oplevede i sommers en eksplosiv viral succes med sin humoristiske og kontroversielle "Hawk Tuah"-catchphrase. Men i stedet for at lade internetberømmelsen blive en kortlivet sensation, udnyttede hun øjeblikket til at opbygge en solid karriere inden for podcasting og sociale medier.

Højtprofilerede optrædener og millioner af følgere

Siden hendes viral-hit på TikTok har Welch formået at holde interessen i live med en række højtprofilerede optrædener og strategisk brug af sociale medier. Hendes Instagram-konto, som blev oprettet i juli, har allerede rundet 2,6 millioner følgere. Hun har delt billeder med kendisser og kastet første pitch ved en New York Mets-kamp i august.



Branding og forretningsfokus

Med sin nyligt grundlagte virksomhed, 16 Minutes LLC, har Welch registreret varemærker for at sælge merchandise som hoodies og hatte med slogans som "'Talk Tuah' Changed My Life" og "'Talk Tuah' '24." Hendes brand har tydeligvis ramt plet, da hendes varer hurtigt er blevet populære blandt hendes følgere.

Dyrevelfærd på dagsordenen

Udover at være en internetstjerne og podcaster, har Welch også lanceret en velgørenhedsorganisation, Paws Across America, der har til formål at støtte dyrevelfærd.

Hemmeligheden bag hendes vedvarende succes

Haliey Welchs evne til at fastholde sin relevans og udvikle sit brand har vist, at hun er mere end bare en viral sensation. Hendes succes med "Talk Tuah"-podcasten og engagement i både sociale medier og velgørenhed viser, at hun har formået at forvandle et meme til en langvarig karriere.

Du kan læse mere om dette på Forbes her.

Artiklens Tags: