Kan Bitcoin nå 700.000 kroner?

Bitcoin er igen på alles læber i takt med, at prisen på kryptovalutaen er steget markant i år. Dette har genoplivet investorernes og mediernes interesse. Men hvad har ændret sig, som har fået prisen på Bitcoin til at stige med over 120 % det seneste år?

Der er stigende spekulationer om, at Bitcoin kan nå over 700.000 kroner (cirka 100.000 USD). Med den nuværende kurs på omkring 420.000 kroner (cirka 61.000 USD) vil det være en stigning på over 60 %. Spørgsmålet er, om denne udvikling vil fortsætte som i tidligere finansielle kriser, eller om Bitcoin-historien vil få en helt anden afslutning.

Udbud og efterspørgsel – hvad driver Bitcoin?

Ligesom mange andre investeringsaktiver kan Bitcoin være svært at prissætte ud fra traditionelle modeller. Men som med alle investeringer kan forventninger til udbud og efterspørgsel give en idé om, hvilken retning prisen bevæger sig i. Bitcoins pris er ofte drevet af nyheder, der påvirker antallet af brugere og transaktionsvolumen.

På efterspørgselssiden er der to afgørende faktorer:

  1. Antallet af aktive brugere
  2. Hvor meget de handler.

På udbudssiden er antallet af Bitcoins allerede tæt på at være maksimalt, da næsten 94 % af de tilladte enheder allerede er minet. Derfor er det vigtigere at fokusere på efterspørgsel – både hvad angår brugere og transaktioner.



Er efterspørgslen steget?

Ja, der er flere tegn på, at efterspørgslen efter Bitcoin har ændret sig positivt. For det første er der en øget tro på, at Bitcoin kan være et reelt alternativ til den amerikanske dollar som både betalingsmiddel og investeringsaktiv. Usikkerheder omkring dollarens fremtid har fået flere til at vende blikket mod Bitcoin.

Mangler du basal viden om, hvad Bitcoin er, så kan denne artikel hjælpe dig på vej:

Hvad er kryptovaluta? En letforståelig guide

En anden vigtig faktor er politisk støtte, især i USA, hvor både tidligere præsident Donald Trump og vicepræsident Kamala Harris har udtalt sig positivt om digitale aktiver. Dette styrker troen på, at regeringens politik fremover vil være gunstig for Bitcoin.

Endelig har introduktionen af Blackrock’s spot Bitcoin ETF spillet en vigtig rolle. Denne fond har været en af de hurtigst voksende ETF’er i de seneste måneder, hvilket har skabt tillid blandt investorer og understreget, at Bitcoin bliver set som et langsigtet aktiv.

Hvad er fremtiden for Bitcoin?

Bitcoin har været kendt for sin store volatilitet. I 2021 steg prisen med 60 %, faldt med 64 % i 2022 og steg igen med 155 % i 2023. Det store spørgsmål er nu, om Bitcoin vil kunne stige til 700.000 kroner inden for de næste 12 måneder, eller om det forbliver et volatilt aktiv, som det har været de seneste år.

Kan Bitcoin nå 700.000 kroner?

Der er stor interesse blandt investorer, der spekulerer i, at Bitcoin kan nå denne milepæl. Den stigende interesse i Bitcoin-optioner ved denne kurs viser, at mange tror på en stigning. Hvis efterspørgslen holder, kan det kun være et spørgsmål om tid, før Bitcoin-prisen bryder igennem denne grænse.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: