Kan Netflix-aktien nå 7.000 kroner? Her er, hvad der kan ske

Netflix-aktien har haft en imponerende udvikling det seneste år, og spørgsmålet er, om vi kan se aktien nå 7.000 kroner de næste par år.

For bare et år siden, i oktober 2023, lå Netflix-aktien på omkring 2.500 kroner. Siden da er aktien steget med over 95 % og handler nu omkring 4.700 kroner. Med den vækststrategi og de stigende indtægter, som Netflix har formået at skabe, virker det ikke usandsynligt, at aktien kan nå endnu højere niveauer.

Prisstigninger og reklamebaserede abonnementer vil drive væksten

Netflix har formået at øge sine indtægter markant, fra omkring 140 milliarder kroner i 2019 til næsten 240 milliarder kroner i 2023. Denne vækst kan fortsætte, og hvis Netflix formår at øge sine indtægter med omkring 20 % om året de næste to år, vil vi kunne se en samlet stigning på næsten 45 % i denne periode.

En af måderne, Netflix kan opnå dette på, er ved at tiltrække flere prisbevidste kunder med deres reklamebaserede abonnement, der koster ca. 50 kroner om måneden. Dette abonnement havde 40 millioner brugere i midten af 2024 og er hurtigt blevet populært, især i markeder, hvor Netflix stadig har et stort vækstpotentiale.

Selvom reklamebaserede abonnementer er billigere for kunderne, kan Netflix faktisk tjene mere per bruger på disse abonnementer end på deres reklamefri planer, da de supplerende reklameindtægter gør op for rabatten.



Stærk økonomi vil øge profitten

Netflix er også begyndt at fokusere på at øge deres overskudsmargener ved at udnytte deres stordriftsfordele. I 2019 lå Netflix' nettooverskudsmargin på 9 %, men den forventes at ramme næsten 23 % i tredje kvartal af 2024. Det er ikke utænkeligt, at denne margin kan stige til 30 % de næste to år, hvilket vil drive virksomhedens indtjening endnu højere.

En stor fordel for Netflix er, at deres indholdsomkostninger stort set er faste. Efterhånden som de får flere abonnenter, spreder disse omkostninger sig ud over flere brugere, hvilket gør indholdsinvesteringerne mere effektive og forbedrer overskudsmargenerne.

Hvad betyder det for Netflix' aktiekurs?

Hvis Netflix' indtjening stiger med næsten 90 % de næste to år, og prisen pr. aktie vokser i samme takt, kan vi se en stigning i aktiekursen til over 7.000 kroner. Dette scenarie er ikke umuligt, især hvis Netflix formår at fastholde deres vækststrategi og udvide deres markeder globalt.

Artiklens Tags: