Kan Netflix være en sikker aktie under Trumps toldkaos?

Netflix-aktien er steget, mens resten af markedet vakler – men kan det virkelig holde?

Netflix stiger, mens markedet falder

Det er blevet sværere for virksomheder at få deres aktiekurser til at stige. Mange slår forventningerne til omsætning og overskud, men sænker alligevel forventningerne til fremtiden og bliver straffet af investorerne. Netflix ser dog ud til at være en undtagelse.

Aktien er steget med 14% i år, mens S&P 500 er faldet med 10%. Det skyldes blandt andet, at Netflix netop har leveret et stærkt regnskab for første kvartal 2025, med højere omsætning og overskud end forventet. Samtidig med at de fastholder deres forventninger til året.



Forbrugerne søger underholdning i usikre tider

Med stigende usikkerhed omkring Donald Trumps toldpolitik, frygt for stagflation og faldende forbrugertillid, er det værd at kigge på virksomheder, der historisk har klaret sig godt under kriser. Her skiller Netflix sig ud. Ifølge Netflix selv har efterspørgslen på underholdning været stabil, også under tidligere kriser som coronapandemien.

Første kvartal bød på 13% vækst i omsætningen (ca. 74 milliarder kroner) og en indtjening på 20 milliarder kroner, hele 24% højere end sidste år. Det var særligt hits som "Adolescence" og live-WWE, der trak seerne til.

Hvorfor klarer Netflix sig så godt?

Netflix har flere styrker, der gør dem attraktive i usikre tider:

  • Stærk position på markedet:
    Med 302 millioner abonnenter er de langt foran Disney+ og Prime Video.
  • God værdi for pengene:
    Det reklamefinansierede abonnement koster under 60 kroner og giver adgang til masser af indhold.
  • Lav afhængighed af reklamer:
    I modsætning til andre medier er Netflix ikke afhængig af annonceindtægter, som typisk falder under kriser.
  • Robust økonomi:
    Virksomheden forventer at omsætte for omkring 308 milliarder kroner i 2025 og har en klar plan for vækst frem mod 2030, med mål om en markedsværdi på 7.000 milliarder kroner.



Hvad siger analytikerne?

Analytikere ser stadig vækstpotentiale i Netflix. Deres strategi med organisk vækst og lave investeringer i dyre sportsrettigheder giver dem fleksibilitet. Samtidig peger nogle på, at Netflix kan blive det nye kabel-tv, en fast del af husholdningsbudgettet, også under lavkonjunkturer.

Er Netflix en "tarif-oase"?

Mens mange virksomheder rammes hårdt af Trumps handelskrig og øgede produktionsomkostninger, ser Netflix ud til at stå stærkt.

Se kilden til indholdet her.