Kan Nvidia overhale Apple i markedsværdi?

Nvidia kan snart overhale Apple som verdens mest værdifulde selskab. Nvidia, der har oplevet en enorm vækst på 122 % i andet kvartal af 2024, har været den største økonomiske vinder af den stigende efterspørgsel efter kunstig intelligens (AI) siden 2023. I modsætning hertil kæmper Apple stadig med at finde sin plads i AI-markedet, med en langt mere beskeden omsætningsstigning på 4,9 % i samme kvartal.

Nvidia kan snart nå Apples markedsværdi og potentielt overhale den allerede næste måned, hvis begge virksomheders aktier fortsætter med deres nuværende vækstrater. Nvidia-aktien er steget med hele 187% i år, mens Apples aktie kun er steget med 25%. Hvis Nvidia fortsætter denne imponerende vækst, kan deres markedsværdi runde 3,9 billioner dollars og dermed overgå Apples nuværende markedsværdi på 3,52 billioner dollars.

Efterspørgsel på Nvidia's Blackwell-chip driver væksten

Nvidia har været i rampelyset siden maj 2023, hvor de præsenterede en chokerende hurtig omsætningsvækst. På bare 17 måneder har virksomhedens markedsværdi mere end fordoblet sig, med en stigning på 2,4 billioner dollars. Denne vækst skyldes blandt andet den stigende efterspørgsel på deres grafiske processorer (GPU'er), især fra cloud-udbydere som Microsoft, Meta, Google og Amazon, der bruger Nvidias chips til at udvikle og drive AI-chatbots.

Nvidia’s seneste innovation, Blackwell-chippen, er blevet modtaget med stor begejstring. Nvidia’s CFO, Colette Kress, har udtalt, at virksomheden forventer milliarder af dollars i omsætning fra denne chip i fjerde kvartal, og CEO Jensen Huang har kaldt efterspørgslen for “sindssyg” ifølge Forbes.



Nvidia dominerer AI-markedet

Markedet for chips, der bruges til at udvikle og drive AI-chatbots, vokser hurtigt. Ifølge AMD kan markedet for AI-acceleratorer nå op på 3.500 milliarder kroner (500 milliarder dollars) i 2028, en stigning på 25 % fra tidligere prognoser. Nvidia sidder allerede på omkring 95 % af dette marked takket være deres overlegne chip-performance, stærke skaleringsevne og store installerede base.

Kunder øger investeringerne i AI

Nvidia’s kunder, herunder tech-giganter som Microsoft og Google, investerer mere i at bygge systemer til AI-modeller. Microsoft forventes at øge deres kapitaludgifter med 33 % til 400 milliarder kroner (58 milliarder dollars). Nvidia’s optimisme omkring Blackwell-chippen har også lettet investorernes bekymringer om forsinkelser i produktionen, og ordrer på Blackwell-chippen er allerede booket 12 måneder frem.

Nvidias innovation sikrer deres førerposition

Nvidia’s succes skyldes deres innovationsevne. De har de bedste ingeniører og en R&D-afdeling, der konstant leverer nye innovationer. I 2025 planlægger Nvidia at lancere Blackwell Ultra-chippen og introducere deres næste generations platform, Rubin, i 2026.

Hvad kan gå galt?

Selvom Nvidia rider på en bølge af succes, kan aktiekursen dykke, hvis virksomheden ikke lever op til investorernes høje forventninger og slår omsætningsmålene for tredje kvartal. Desuden kan konflikter i Taiwan, hvor Nvidia’s produktionspartner TSMC holder til, påvirke produktionen af chips.

Se det originale indhold her.