Når efteråret nærmer sig, stiger populariteten for simreretter – og der er altså bare få måder, der er bedre at varme sig på end med en langtidssimret grydefuld. Castbergs opskrift er både enkel, budgetvenlig og fyldt med smagfulde ingredienser.
En simpel opskrift med stor smag
Castbergs personlige ingrediensliste er simpel og kræver ikke mange elementer. "Man kan tage et stykke kød – for eksempel shortribs, oksetykkam eller lammebov – og dække det i en gryde med halv rødvin og halv vand, tilsat lidt salt og peber," forklarer han.
Det beretter BT her.
-
-
Herefter tilføjer han rodfrugter, løg og friske krydderurter som timian, salvie og rosmarin, og lader retten simre i halvanden til fire timer, afhængig af kødtypen. Selvom retten kræver nogle timer i gryden, er fordelen, at den stort set passer sig selv, når den først er sat over.
Nemt og nærende
Det bedste ved retten? Den kræver ikke tilbehør. Hvis man fylder gryden godt op med rodfrugter, får man både en smagfuld og mættende ret, uden behov for ekstra sideretter.
Slutteligt påpeger Castberg, at det altså er svært at ødelægge denne ret.