Kvinde chokeret over bøde på 4.455 kr. for at stille et IKEA skab udenfor

Isabelle Pepin forsøgte blot at gøre en god gerning, men endte med en stor bøde og en ubehagelig overraskelse.

Isabelle Pepin, en grafisk designer og kunstner fra Bournemouth, fik sig en ubehagelig overraskelse, da hun modtog en bøde på 4.455 kr. (500 britiske pund) for fly-tipping – ulovlig affaldsbortskaffelse.

Pepin havde stillet et gammelt skab udenfor sit hjem, i håbet om at forbipasserende ville tage det med sig. Men det, der startede som en velment handling, udviklede sig hurtigt til en bøde og en række juridiske komplikationer.



En uskyldig handling blev til en bøde

Efter at have stillet skabet udenfor i fem dage, blev Pepin opsøgt af en kommunal medarbejder, som informerede hende om, at der var et problem med skabet, og at det skulle fjernes fra offentlig vej. Hun flyttede straks skabet tilbage på sin grund og sørgede for at bortskaffe det korrekt. Det, der skulle have været slutningen på sagen, viste sig dog ikke at være tilfældet.

Tre uger senere bankede det atter på hendes dør. Manden der bankede på døren var iført et kamera på brystet informerede han Pepin om, at han filmede samtalen. Herefter læste han en advarsel op for hende og overrakte en bøde på 4.455 kr. for fly-tipping, hvilket efterlod hende chokeret.

Lokalsamfundets støtte

Pepin måtte udfordre bøden skriftligt og gennemgå en klageproces. Hun har dog modtaget overvældende støtte fra sit lokalsamfund, hvor flere beboere har delt deres forundring over reglerne. En af hendes naboer udtalte, at de har gjort det samme i årevis og aldrig havde nogen idé om, at det kunne betragtes som ulovligt.

Læs om historien på skynews her.

Artiklens Tags: