Lukker på stribe i København: "Det er rent blodbad"

København er i krise

Tomme borde og desperate ejere

Det er normalt, at starten på året er stille i restaurantbranchen. Men 2025 skiller sig ud. Ifølge både eksperter og fagfolk er nedlukningerne nu af en uset størrelse.

Det skriver B.T..

“Det er et rent blodbad. Det er ikke sjovt at være restauratør lige nu,” siger Camilla R. Kornerup-Bang, erhvervsmægler med speciale i restaurantsalg.

Hun fortæller, at hun aldrig har set så mange restaurationer til salg, og at mange af dem normalt aldrig ville ramme det åbne marked. Eksempelvis er det kendte cafésted Bang & Jensen på Istedgade nu sat til salg.



Flere sælgere end købere

Kornerup-Bang oplever et klart skævt marked, hvor langt flere ønsker at komme ud af branchen, end der er nye aktører, der vil ind. Hun har arbejdet med salg af restauranter i 20 år og anslår, at udbuddet er steget med 30 procent.

Mad- og vinanmelder Søren Frank fra Berlingske bakker op og nævner, at han sjældent har oplevet lignende tomhed – selv i weekenden. Han nævner blandt andet restaurant Lola og Il Buco på Islands Brygge som nogle af de nyeste ofre. Også Madklubben har måttet lukke deres restaurant Bodega på Vesterbro Torv.

Økonomisk pres og faldende efterspørgsel

Branchen presses både af stigende omkostninger og ændret forbrugsvaner hos danskerne. Mange har mindre luft i budgettet, og restaurantbesøg bliver ofte det første, der spares væk.

Der tegner sig dermed et dystert billede for den københavnske madscene – og det ser ikke ud til at vende foreløbigt.