Mange tror Len Sassaman er skaberen af Bitcoin – og han begik selvmord

Mange tror at den mystiske skaber af Bitcoin kan være en mand, der tragisk tog sit eget liv. Kan denne opdagelse ændre alt, vi ved om kryptovalutaens oprindelse?

Kan Len Sassaman være skaberen af Bitcoin?

En ny HBO-dokumentar med titlen "Money Electric: The Bitcoin Mystery" har skabt stor opmærksomhed i kryptomiljøet. Dokumentaren undersøger den sagnomspundne historie om Satoshi Nakamoto, den anonyme skaber af Bitcoin, og mange tror nu, at den afdøde kryptograf Len Sassaman kan blive afsløret som personen bag Bitcoin. Men hvem var Len Sassaman, og hvorfor er han pludselig i fokus?

Hvem var Len Sassaman?

Len Sassaman, født Leonard Harris "Len" Sassaman, var en amerikansk cypherpunk og kryptograf, som i sin tid gjorde sig bemærket med sin arbejde inden for digital privatlivsbeskyttelse. Han var en aktiv deltager i den såkaldte cypherpunk-bevægelse, en gruppe teknologi-entusiaster, der fokuserede på kryptografi og privatliv.

Tidslinjen giver grobund for spekulationer

En af de mest interessante sammenhænge, der vækker spekulation om Sassamans forbindelse til Satoshi Nakamoto, er tidslinjen for Sassamans død og Satoshis forsvinden. I april 2011, blot to måneder før Sassamans død, sendte Satoshi Nakamoto sin sidste email til Bitcoin-fællesskabet, hvori han meddelte, at han havde "flyttet sig videre til andre ting." Herefter hørte man aldrig fra Nakamoto igen.

Denne timing, kombineret med Sassamans død i juli 2011, har fået mange til at spekulere i, om Sassaman rent faktisk kunne være manden bag pseudonymet.

Polymarket-gamblere satser på Sassaman

Spekulationerne om Sassaman som Nakamoto er også blevet understøttet af en populær betting-platform, Polymarket, hvor over 44,5% af gamblere nu tror, at Sassaman vil blive afsløret som Bitcoin-skaberen i den kommende HBO-dokumentar. Andre kandidater som Hal Finney, Adam Back og Nick Szabo er også blevet nævnt, men Sassaman fører i oddsene.

Sassamans arv i kryptoverdenen

Selvom Sassaman døde tragisk i en alder af kun 31, har han efterladt sig en stor arv inden for kryptografiens verden. Efter hans død blev der endda indkodet en hyldest til ham i Bitcoin blockchainens blok nummer 138725, hvor han blev beskrevet som en ven, en god sjæl og en snu planlægger.

Sassamans kone afviser dog teorien

Trods de mange spekulationer afviser Sassamans kone, Meredith Patterson, at han kunne være Satoshi Nakamoto. I et opslag på sociale medier i 2021 sagde hun, at hun efter bedste viden ikke troede, at hendes mand havde været involveret i udviklingen af Bitcoin.

Læs mere om dette på cointelegraph her.