MicroStrategy sigter mod en værdi på en billion dollars og at blive en 'Bitcoin bank'

Med næsten 110 milliarder kroner i Bitcoin sigter Michael Saylors MicroStrategy mod at revolutionere, hvordan kapital opbevares og overføres globalt.

Ifølge Decrypt siger en rapport fra Bernstein Research at MicroStrategy Inc. har store ambitioner om at blive en "Bitcoin bank" og nå en værdi på en billion dollars. Det amerikanske analysefirma har givet MicroStrategy en "Outperform"-rating med et kursmål på 2.050 kroner, hvilket svarer til en 39 % stigning fra dens nuværende værdi på cirka 1.480 kroner.

Lær mere om Bitcoin her: Hvad er kryptovaluta? En letforståelig guide

Største Bitcoin-beholdning blandt børsnoterede selskaber

MicroStrategy, under ledelse af Michael Saylor, har gennem de sidste par år gjort sig bemærket ved at opkøbe store mængder Bitcoin. Firmaet har siden 2020 samlet 252.200 Bitcoin, hvilket svarer til omkring 110 milliarder kroner og gør det til det største børsnoterede selskab med en så stor beholdning af Bitcoin.

MicroStrategys strategi handler ikke kun om at opkøbe Bitcoin. Firmaet vil bruge sine beholdninger til at skabe finansielle produkter, der er knyttet til Bitcoin, såsom aktier, obligationer og andre investeringsinstrumenter, der kan give investorer eksponering mod Bitcoin.



MicroStrategy som 'Bitcoin bank'

Michael Saylor udtalte for nylig ved et Bernstein-arrangement, at firmaet ser Bitcoin som et globalt pengenetværk. Hans vision er, at MicroStrategy kan udvikle sig til en egentlig "Bitcoin bank" ved at skabe kapitalmarkedsprodukter, der er bundet til Bitcoin.

Ved at udnytte deres Bitcoin-beholdninger har MicroStrategy været i stand til at rejse kapital gennem finansielle instrumenter som konvertible obligationer. Denne kapital bruges derefter til at opkøbe mere Bitcoin. Saylor forklarede, at firmaet geninvesterer kapital i noget, der giver tre gange deres omkostninger.

Vejen mod en billion dollars

MicroStrategys strategi giver dem en konkurrencemæssig fordel i det voksende Bitcoin marked. Deres evne til at rejse kapital og reinvestere i Bitcoin har gjort dem til en leder på området, og Saylor tror fast på, at Bitcoins værdi vil stige betydeligt i fremtiden. Med en nuværende markedsværdi på cirka 300 milliarder kroner håber Saylor, at selskabet en dag vil nå en trillion dollars.

Selvom vejen til en billion-dollars-værdi stadig er lang, er MicroStrategys innovative tilgang til Bitcoin et spændende skridt mod fremtidens finansielle markeder.

Artiklens Tags: